autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gem de mure

Autor: Zenovia Bodescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se presara zaharul peste murele spalate,se amesteca usor si se lasa de seara pana a doua zi. Dimineata se adauga sarea de lamaie si se pune la foc sa dea in clocot.


Se opreste focul si se mai pune din nou la fiert seara,timp de 1 ora.


Se pune fierbinte in borcane si se leaga.


Se acopera borcanele cu o patura si se lasa pana se racesc.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 3 kg mure,1 kg zahar,1 plic sare de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Zenovia Bodescu

Bulgarasi frantuzesti

Se freaca margarina, se adauga zaharul, ouale intregi, esenta de rom, coaja de lamaie si un praf

12 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Bagheta mozaic

Se taie capetele baghetei ,apoi se taie in doua.Cu un cutit se scoate cu grija miezul,ca sa ramana

5 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Visul fructelor

Se fierbe sucul cu zahar si, cand a clocotit se pune grisul ca \"in ploaie\". Se amesteca pana se

14 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Catina cu miere

Catina cu miere

Catina o curatam bine de codite, o spalam cu apa calduta si o punem intr-o sita la scurs. Bobitele scurse le trecem prin blender. Pasta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Sos de legume pentru iarna

Sos de legume pentru iarna

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiior si le lasam cam

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi