autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gem de mure

Autor: Zenovia Bodescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se presara zaharul peste murele spalate,se amesteca usor si se lasa de seara pana a doua zi. Dimineata se adauga sarea de lamaie si se pune la foc sa dea in clocot.


Se opreste focul si se mai pune din nou la fiert seara,timp de 1 ora.


Se pune fierbinte in borcane si se leaga.


Se acopera borcanele cu o patura si se lasa pana se racesc.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 3 kg mure,1 kg zahar,1 plic sare de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Zenovia Bodescu

Bulgarasi frantuzesti

Se freaca margarina, se adauga zaharul, ouale intregi, esenta de rom, coaja de lamaie si un praf

12 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Bagheta mozaic

Se taie capetele baghetei ,apoi se taie in doua.Cu un cutit se scoate cu grija miezul,ca sa ramana

5 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Visul fructelor

Se fierbe sucul cu zahar si, cand a clocotit se pune grisul ca \"in ploaie\". Se amesteca pana se

14 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Probabil ca multa lume o sa imi sara acu repede in cap, vorba aia, ca am pus titlul acesta desi nu am pus cantitatea de zahar ceruta.

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

Coaceti ardeii, dupa care ii curatati de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita, deoarece apoi ii veti pune

1 vot    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi