autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gem de mure

Autor: Zenovia Bodescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se presara zaharul peste murele spalate,se amesteca usor si se lasa de seara pana a doua zi. Dimineata se adauga sarea de lamaie si se pune la foc sa dea in clocot.


Se opreste focul si se mai pune din nou la fiert seara,timp de 1 ora.


Se pune fierbinte in borcane si se leaga.


Se acopera borcanele cu o patura si se lasa pana se racesc.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 3 kg mure,1 kg zahar,1 plic sare de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Zenovia Bodescu

Bulgarasi frantuzesti

Se freaca margarina, se adauga zaharul, ouale intregi, esenta de rom, coaja de lamaie si un praf

12 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Bagheta mozaic

Se taie capetele baghetei ,apoi se taie in doua.Cu un cutit se scoate cu grija miezul,ca sa ramana

5 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Visul fructelor

Se fierbe sucul cu zahar si, cand a clocotit se pune grisul ca \"in ploaie\". Se amesteca pana se

14 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de pepene galben

Dulceata de pepene galben

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Zaharul cu 3 linguri de apa se pune pe foc si se lasa pina devine sirop. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Bulion de rosii preparat in casa

Bulion de rosii preparat in casa

Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de lemn ca sa nu se prinda de fund.

27 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi