Se aleg fructe complet moi , de preferinta piersici albe . Se spala fructele , se curata de coaja si se inlatura samburii . Se amesteca cu zahar si se lasa la rece timp de 2 ore apoi se pun la fiert , amestecand usor cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde . Se fierbe pana la consistenta dorita . Gemul este gata atunci cand se pune o lingura din compozitie pe o farfurioara , se desparte cu o lingurita in doua si cele doua parti nu se mai unesc . Se pune compozitia fierbinte in borcane apoi se inchid cu capace etans . Se sterilizeaza 15 minute in cuptor apoi se pun borcanele in paturi pana la racirea completa .
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii