autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

GEM DE PIERSICI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Ingrediente
1,2 kg. piersici,, 700-1000g.zahar,, sucul de la 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

72 voturi

Mod de preparare

Se spala piersicile ,se oparesc pentru ca pielita sa se curete mai bine ,se scot samburii si se taie cubulete.


Se aseaza fructele taiate in cratita ,se adauga zaharul,se stropesc cu sucul de lamaie si se fierb pe foc mic 25 de minute.Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn.Cand gemul s-a legat ,se pune in borcane ,se lasa 5 minute rasturnate si se depoziteaza in camara.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Caracuda Mariana , 27 august 2015

    Sunt curioasa,o voi incerca

  • Fara foto

    Bucur Cristina , 19 iulie 2015

    foarte buna reteta, am incercat-o este usor si simplu.

  • Fara foto

    Vekas Maria-Rodica , 23 iulie 2014

    Tot asa se poate prepara si cea de caise.Anul acesta, am simplificat metoda de preparare a gemului sau a dulcetii de caise sau piersici.Le fierb doar 20 de minute, le iau de pe foc si , de cate ori am ragaz, amestec in ele cca. 20 de minute.Le pun in borcane, deasupra o aspirina, le inchid si in camara cu ele.La 1 kg. de fructe pun 1/2 kg. de zahar.Cert este ca isi pastreaza culoarea si gustul.

    • Fara foto

      Camelia Iosif , 19 iulie 2014

      Asta este adevarata reteta de gem din piersici. V-o recomand cu incredere.

    • Fara foto

      Cristina Grajdeanu , 18 septembrie 2013

      ff simpla

    • Fara foto

      Ivo Paolini , 08 septembrie 2013

      Tot asa se poate prepara si cea de caise.Anul acesta, am simplificat metoda de preparare a gemului sau a dulcetii de caise sau piersici.Le fierb doar 20 de minute, le iau de pe foc si , de cate ori am ragaz, amestec in ele cca. 20 de minute.Le pun in borcane, deasupra o aspirina, le inchid si in camara cu ele.La 1 kg. de fructe pun 1/2 kg. de zahar.Cert este ca isi pastreaza culoarea si gustul.

    • Fara foto

      Ana Ana , 08 septembrie 2013

      simplu ms

    • Fara foto

      Caraiani Gabriela , 29 august 2013

      foarte ușor de facut, mulțumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

72 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg. piersici,
  • 700-1000g.zahar,
  • sucul de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Tortul Indragostitilor

(Se prepara 2 blaturi a cate 6 oua fiecare ) 1. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul. 2.Se

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Torturi

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Castraveti murati Pikant fix -iute

Castraveti murati Pikant fix -iute

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam la scurs si pe acestia. Curatam

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Gogonele asortate

Gogonele asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi