festivalul blogurilor gustoase

autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

GEM DE PIERSICI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala piersicile ,se oparesc pentru ca pielita sa se curete mai bine ,se scot samburii si se taie cubulete.


Se aseaza fructele taiate in cratita ,se adauga zaharul,se stropesc cu sucul de lamaie si se fierb pe foc mic 25 de minute.Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn.Cand gemul s-a legat ,se pune in borcane ,se lasa 5 minute rasturnate si se depoziteaza in camara.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Grajdeanu , 18 septembrie 2013

    ff simpla

  • Fara foto

    Ivo Paolini , 08 septembrie 2013

    ciao Ana come stai (Romano.

  • Fara foto

    Ana Ana , 08 septembrie 2013

    simplu ms

    • Fara foto

      Caraiani Gabriela , 29 august 2013

      foarte ușor de facut, mulțumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

70 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg. piersici,
  • 700-1000g.zahar,
  • sucul de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Prajitura "Stella"

Mod de preparare: 1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand

3 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Cristina Grajdeanu

ff simpla

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi