autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

GEM DE PIERSICI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Ingrediente
1,2 kg. piersici,, 700-1000g.zahar,, sucul de la 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

70 voturi

Mod de preparare

Se spala piersicile ,se oparesc pentru ca pielita sa se curete mai bine ,se scot samburii si se taie cubulete.


Se aseaza fructele taiate in cratita ,se adauga zaharul,se stropesc cu sucul de lamaie si se fierb pe foc mic 25 de minute.Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn.Cand gemul s-a legat ,se pune in borcane ,se lasa 5 minute rasturnate si se depoziteaza in camara.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria-Rodica , 23 iulie 2014

    Tot asa se poate prepara si cea de caise.Anul acesta, am simplificat metoda de preparare a gemului sau a dulcetii de caise sau piersici.Le fierb doar 20 de minute, le iau de pe foc si , de cate ori am ragaz, amestec in ele cca. 20 de minute.Le pun in borcane, deasupra o aspirina, le inchid si in camara cu ele.La 1 kg. de fructe pun 1/2 kg. de zahar.Cert este ca isi pastreaza culoarea si gustul.

  • Fara foto

    Camelia Iosif , 19 iulie 2014

    Asta este adevarata reteta de gem din piersici. V-o recomand cu incredere.

  • Fara foto

    Cristina Grajdeanu , 18 septembrie 2013

    ff simpla

    • Fara foto

      Ivo Paolini , 08 septembrie 2013

      Tot asa se poate prepara si cea de caise.Anul acesta, am simplificat metoda de preparare a gemului sau a dulcetii de caise sau piersici.Le fierb doar 20 de minute, le iau de pe foc si , de cate ori am ragaz, amestec in ele cca. 20 de minute.Le pun in borcane, deasupra o aspirina, le inchid si in camara cu ele.La 1 kg. de fructe pun 1/2 kg. de zahar.Cert este ca isi pastreaza culoarea si gustul.

    • Fara foto

      Ana Ana , 08 septembrie 2013

      simplu ms

    • Fara foto

      Caraiani Gabriela , 29 august 2013

      foarte ușor de facut, mulțumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

70 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg. piersici,
  • 700-1000g.zahar,
  • sucul de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Tortul Indragostitilor

(Se prepara 2 blaturi a cate 6 oua fiecare ) 1. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul. 2.Se

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Torturi

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi