Gem-dulceata de capsuni

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Gem-dulceata de capsuni

Ingrediente

  • 5 kg capsuni sanatoase si bine coapte
  • 1,5 kg zahar tos
  • Zeama de la o lamaie
  • Un baton (pastaie) de vanilie

Mod de preparare

Am vrut sa obtin un gem dar si o dulceata de capsuni, adica un preparat jumatate gem, jumatate dulceata. Am facut aceasta compozitie de gem care contine si bucati de fructe special pentru a avea un toping pentru inghetata pe care o vom manca la vara, si mi-am dorit ca ambele (adica si topingul si inghetata) sa fie facute in casa.

Se spala capsunile, se pune zahar peste ele si se pun la frigider in doua vase. Capsunile se taie in doua, daca sunt prea mari. Se lasa la rece cateva ore, eventual peste noapte.

A doua zi se strecoara sucul din ambele vase si se pune la fiert. Peste capsunile dintr-un vas se adauga sucul de la o lamaie si se amesteca usor. Acest vas se pune din nou la frigider.

Capsunile din celalalt vas se strivesc si se obtine un piure. Dupa ce siropul de pe foc s-a legat (appx 30-40 min) se adauga si piureul la fiert. Tot acum se adauga si pastaia de vanilie taiata in doua bucati pe care le si despicam pentru a ajunge la samburi. Peste 30-45 minute se pun la fiert si restul de capsuni.

Dupa 30 minute se iau de pe foc se baga la cuptor la foc mediu. Eu schimb si vasul. Inlocuiesc oala cu o cratita de inox potrivita pentru cuptor. La cuptor se mai lasa appx 30 minute.

Intre timp se pregatesc borcanele: se spala, se sterg si se pun intr-o tava la cuptor pt sterilizare. Se pune gemul in borcane, se acopera cu un pled si se baga inapoi in cuptor (cu focul stins) ca sa se raceasca foarte incet (ajuta la conservare). Eu mai pun si cate o aspirina la fiecare borcan. Aspirina se arunca atunci cand desfacem borcanul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise