festivalul blogurilor gustoase

autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Ghebe congelate

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cureti, speli ciupercile. Le fierbi 15 minute in apa clocotita, cu foarte putina sare si cimbru. Clatesti cu apa rece, lasi in strecuratoare pana se racesc si sescurg foarte bine. Daca doresti, le poti toca marunt, le dai pe robot sau le lasi intregi. Portionezi in pungi, lasi la congelator.


Se pot servi in salata sau la gatit cu mujdei de usturoi sau cu smantana.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine):

    Am facut si eu, tot asa, fierte cateva minute cu sare, dar fara cimbru. Sunt foarte bune. Iarna poti scoate o punga si faci rapid un orez cu ghebe. E excelent.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    La pizza nu se pot folosi? Eu congelam ciuperci de padure si le foloseam in special la pizza.

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    mmm... ce pofta mi s-a facut de ghebe!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    La fel fac si eu cu ghebele.Inca nu am pus,poate reusesc sa-mi cumpar cateva kg.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Asa le congelez si eu cu exceptia cimbrului.Eu nu pun ,dar o sa tin minte pentru data viitoare.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      eu nu le fierb,le pun in pungute dupa ce le-am spalat si sters bine cu hartie,prin fierbere absorb multa apa si pierd gustul si vitaminele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • Ghebe
  • cimbru
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

7 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

La pizza nu se pot folosi? Eu congelam ciuperci de padure si le foloseam in special la pizza.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi