autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Ghebe congelate

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Ingrediente
Ghebe, , cimbru, , sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Cureti, speli ciupercile. Le fierbi 15 minute in apa clocotita, cu foarte putina sare si cimbru. Clatesti cu apa rece, lasi in strecuratoare pana se racesc si sescurg foarte bine. Daca doresti, le poti toca marunt, le dai pe robot sau le lasi intregi. Portionezi in pungi, lasi la congelator.


Se pot servi in salata sau la gatit cu mujdei de usturoi sau cu smantana.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Gogosari in saramura rece

Se spala gogosari,se curata de seminte,se taie in 4 se pune in lighean,apoi se amesteca zaharul cu

6 voturi    8 comentarii
1h
Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA FRUCTE CONGELATE -CORCODUSE

Congelarea fructelor este o metoda mai sanatoasa si mai sigura decat oricare alt mod de conservare. Se

14 voturi    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine):

    Am facut si eu, tot asa, fierte cateva minute cu sare, dar fara cimbru. Sunt foarte bune. Iarna poti scoate o punga si faci rapid un orez cu ghebe. E excelent.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina Manea , 17 octombrie 2014

    super tare...Asa voi face

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    La pizza nu se pot folosi? Eu congelam ciuperci de padure si le foloseam in special la pizza.

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    mmm... ce pofta mi s-a facut de ghebe!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      La fel fac si eu cu ghebele.Inca nu am pus,poate reusesc sa-mi cumpar cateva kg.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Asa le congelez si eu cu exceptia cimbrului.Eu nu pun ,dar o sa tin minte pentru data viitoare.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      eu nu le fierb,le pun in pungute dupa ce le-am spalat si sters bine cu hartie,prin fierbere absorb multa apa si pierd gustul si vitaminele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • Ghebe
  • cimbru
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Pastrav la cuptor

Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa

11 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

19 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

La pizza nu se pot folosi? Eu congelam ciuperci de padure si le foloseam in special la pizza.

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Afinele curatate,spalate,scurse,se pun intr-un vas cu zahar,apa,si se lasa pe foc 45min pana se leaga siropul;la sfarsit se stoarce

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Kapia copti la borcan

Kapia copti la borcan

Ardeiii spalati,uscati,se pun la copt pe gratar sau in cuptor;dupa ce s-au curatat de coaja,se rup fasii,se pun in borcane,deasupra

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi