festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Glazura de cacao

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Zaharul se amesteca cu cacaoa, se adauga treptat apa calda si se amesteca pina se obtine o crema groasa. La sfirsit se adauga uleiul. Crema obtinuta se foloseste drept glazura pentru checuri si prajituri.


  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nita Danut , 23 decembrie 2013

    super buna

  • Fara foto

    anonim , 27 septembrie 2013

    trebuie pusa la foc???

  • Garfield

    Garfield (Chef de cuisine) , 27 martie 2011

    Aveam nevoie de o glazura rapida si reteta ta m-a salvat! Recunosc ca mi-a parut cam mult 2 linguri de ulei, am pus doar jumatate (o lingura) si a fost ok. :) Mersi mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Cred ca iese ceva delicios...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Merita incercat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

251 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de cacao
  • 100 gr. zahar pudra
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

396 voturi    20 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Nita Danut

super buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Am batut galbenusurile cu mixerul si treptat am pus zaharul in acest timp mixand pana cand compozitia devine tare. Dupa ce am spalat

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de portocale

Crema de portocale

1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse