autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Glazura de cacao

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Zaharul se amesteca cu cacaoa, se adauga treptat apa calda si se amesteca pina se obtine o crema groasa. La sfirsit se adauga uleiul. Crema obtinuta se foloseste drept glazura pentru checuri si prajituri.


  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana Luca , 30 decembrie 2014

    foarte buna <3

  • Fara foto

    Marioara Petcu , 09 octombrie 2014

    Excelenta , multumesc !

  • Fara foto

    Nita Danut , 23 decembrie 2013

    super buna

    • Fara foto

      anonim , 27 septembrie 2013

      trebuie pusa la foc???

    • Garfield

      Garfield (Chef de cuisine) , 27 martie 2011

      Aveam nevoie de o glazura rapida si reteta ta m-a salvat! Recunosc ca mi-a parut cam mult 2 linguri de ulei, am pus doar jumatate (o lingura) si a fost ok. :) Mersi mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Cred ca iese ceva delicios...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Merita incercat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

254 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de cacao
  • 100 gr. zahar pudra
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

400 voturi    21 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

anonim

trebuie pusa la foc???

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă fără să pregătești prima

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Farofias (Lapte de pasare)

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim

32 voturi    25 comentarii
1h
Budinci