autor:

gabriela bacila

» » Conserve si muraturi

Gogonele murate II

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pe fundul borcanului se aseaza ramurele de cimbru si marar. Gogonelele se aseaza in borcan. Printre ele se pun catei de usturoi, felii de morcov si bucatele de varza rosie, apa, sarea, otetul, foile de dafin si boabele de piper se dau in clocot.


Hreanul si frunzele de telina se pun peste gogonele. Cand apa s-a racit se toarna in borcan.


Se pot pune si cu apa rece (nefiarta). Sarea se pune in fuctie de capacitatea borcanului. ex:borcan 3 L se pun 3 linguri de sare.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Bune muraturile.

  • Fara foto

    ioana , 17 septembrie 2009

    Cantitatile si le stabileste fiecare dupa gust. Important este sa pui o lingura de sare la un litru de apa.

  • Fara foto

    gabriela , 08 septembrie 2009

    Eu am pus citeva frunze de varza rosie intre gogonele si i-a dat un gust foarte bun. Nu e obligatoriu sa puneti.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      De ce trebuie varza rosie la muraturi de gogonele? Varza cind e murata are un miros greu si nu se mureaza inainte? Vreau sa primesc raspuns.

    • Fara foto

      suzana , 06 octombrie 2008

      F interesanta, dar nu stiu cata sare la cata apa ?

    • Fara foto

      criss , 16 septembrie 2008

      Ar fi si mai simplu daca ati spune si cantitatile...

    • Fara foto

      vazzy , 11 septembrie 2008

      Destul de util si simplu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

49 voturi

Ingrediente

  • gogonele
  • usturoi
  • morcovii
  • sare
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • frunze de telina
  • hrean
  • varza rosie
  • otet(dupa gust)
  • cimbru
  • marar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela bacila

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Dulceata de pepene galben

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Zaharul cu 3 linguri de apa se pune pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Tort cu mousse de ciocolata si pepene galben

Blat: Oul se amesteca cu zaharul, faina, laptele, uleiul, zaharul vanilat, 1/2 praf de copt și

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bune muraturile.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Se pun in fiecare borcan cate 10 visine, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita

0 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Conserve si muraturi
Oua de prepelita murate

Oua de prepelita murate

Se fierb ouale tari dupa care se curata de coaja. Se fierbe apa cu mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga otetul. Sfecla

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi