autor:

gabriela bacila

» » Conserve si muraturi

Gogonele murate II

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2007

Ingrediente
gogonele, usturoi, morcovii, sare, foi de dafin, boabe de piper, frunze de telina, hrean, varza rosie, otet(dupa gust), cimbru, marar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

49 voturi

Mod de preparare

Pe fundul borcanului se aseaza ramurele de cimbru si marar. Gogonelele se aseaza in borcan. Printre ele se pun catei de usturoi, felii de morcov si bucatele de varza rosie, apa, sarea, otetul, foile de dafin si boabele de piper se dau in clocot.


Hreanul si frunzele de telina se pun peste gogonele. Cand apa s-a racit se toarna in borcan.


Se pot pune si cu apa rece (nefiarta). Sarea se pune in fuctie de capacitatea borcanului. ex:borcan 3 L se pun 3 linguri de sare.
Pe fundul borcanului se aseaza ramurele de cimbru si marar. Gogonelele se aseaza in borcan. Printre ele se pun catei de
-->
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

14 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Castraveti cu gogonele murate pentru iarna

Luam borcanele si le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos. Spalam bine castravetii

0 voturi    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Bune muraturile.

  • Fara foto

    ioana , 17 septembrie 2009

    Cantitatile si le stabileste fiecare dupa gust. Important este sa pui o lingura de sare la un litru de apa.

  • Fara foto

    gabriela , 08 septembrie 2009

    Eu am pus citeva frunze de varza rosie intre gogonele si i-a dat un gust foarte bun. Nu e obligatoriu sa puneti.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      De ce trebuie varza rosie la muraturi de gogonele? Varza cind e murata are un miros greu si nu se mureaza inainte? Vreau sa primesc raspuns.

    • Fara foto

      suzana , 06 octombrie 2008

      F interesanta, dar nu stiu cata sare la cata apa ?

    • Fara foto

      criss , 16 septembrie 2008

      Ar fi si mai simplu daca ati spune si cantitatile...

    • Fara foto

      vazzy , 11 septembrie 2008

      Destul de util si simplu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

49 voturi

Ingrediente

  • gogonele
  • usturoi
  • morcovii
  • sare
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • frunze de telina
  • hrean
  • varza rosie
  • otet(dupa gust)
  • cimbru
  • marar

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila

Tort cu mousse de lamaie

Blat: 5 galbenusuri,100 gr zahar,1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt,2 ½ linguri faina,2

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Caltabos

Organele si carnea se pun la fiert intr-o oala mare. Se fierb pina cind carnea de porc este bine

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bune muraturile.

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi