festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Gogosari cu ghebe (ciuperci)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se fierb ghebele dupa ce au fost taiate, dupa dorinta, se taie gogosarii felii si se lasa sa scada in ulei, se amesteca si apoi se fierb impreuna 1/4 ora.


Se adauga foi de dafin, piperul, otetul si usturoiul si se mai fierb impreuna inca 1/4 ora.


Se pun in borcan si se fierb la "bain marie".


Dupa dorinta

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Foarte bine arata.

  • Fara foto

    Fryn , 05 octombrie 2009

    Am facut aceasta reteta, cu mentiunea ca nu am fiert ghebele si nici gogsarii. Am procedat exact cum se procedeaza cu gogosarii in otet.

  • Fara foto

    ioana_50 (Maestru bucatar) , 02 septembrie 2009

    Am sa incerc reteta, la sfarsitul lunii daca ploua apar ghebele in padure si ma duc la cules si am sa fac aceasta reteta, am sa va spun cum a iesit.

    • Fara foto

      aura buga (Bucatar) , 21 octombrie 2008

      E o reteta super, tot respectul pentru cine a postat-o!

    • Fara foto

      serbanmihaela , 12 septembrie 2008

      Este obligatoriu sa fierbem "gogosarii cu ghebele" la bain marie?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

26 voturi

Ingrediente

  • 3 kg. ghebe (ciuperci)
  • 5-6 kg. gogosari
  • 1/2 litru ulei
  • 1 cana otet
  • 1 capatana de de usturoi
  • foi de dafin
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

215 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi