autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Gogosari feliati in otet

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala si se feliaza gogosarii.


Se pune toata cantitatea de gogosari intr-un vas mai mare.


Se adauga zaharul si otetul.


Se lasa 24h pana se creaza un suc propriu ce acopera toata cantitatea de gogosari (pentru o buna omogenizare se mai amesteca odata la 5-6h).


Se pune gogosarul in borcan(e).


Se poate adauga hreanul si verdeata. In sucul ramas se adauga pachetele de conservant.


Se toarna sucul cu conservant peste gogosari.


Se poate consuma imediat.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Dumitru , 03 octombrie 2014

    asta o facem si noi

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Gogosari pt iarna.

  • Fara foto

    dora stan , 31 octombrie 2009

    reteta mea de gogosari este urmatoarea:6 kg de gogosari,1 l otet,6 linguri de sare,800 gr zahar,piper boabe,mustar boabe,foi dafin si hrean.se fierbe otetul cu sarea si cu zaharul pana se topesc,se adauga piperul,mustarul boabe si foile de dafin si se toarna peste gogosarii spalati in prealabil si taiati in jumatati sau sferturi,dupa preferinta.se acopera vasul si se lasa pana a doua zi cand se pun in borcane.peste noapte isi lasa zeama suficienta intregii cantitati.ies extraordinar de gustosi si tin pana in primavara.

    • Fara foto

      nicoleta , 02 octombrie 2009

      este super reteta.. eu ii pregtaesc de mult asa

    • Fara foto

      violeta , 23 septembrie 2009

      Eu adaug putina samanta de mustar,morcov 2-3 taiati rondele,o jumate cana ulei,foi dafin si piper boabe,mai pun si o bucata strajnica de conopida rupta buchetele.

    • Fara foto

      tomi , 19 septembrie 2009

      Am o intrebare: 1 litru de otet si zaharul lasa atita suc incit ajunge pentru 10 kg de gogosari?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      De ce sa folosesti conservant? Mai bine sterilizeaza. Dar daca torni otetul firbinte si invelesti bonanele, sigur nu se intampa nimic.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

86 voturi

Ingrediente

  • 10 kg gogosari
  • 1/4 kg zahar
  • 1 l otet
  • 2 pachete conservant
  • radacini hrean,
  • frunze telina.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

11 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Dumitru Dumitru

asta o facem si noi

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii se curata si se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi