festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gogosari in bulion

Autor: sabina tugmeanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 septembrie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Din ulei, zahar, otet se face o solutie un care se oparesc gogosarii taiati in feliute (eu ii fac pe razatoarea de feliute de la robot).


Se clocotesc putin si se scot la scurs.


In solutia ramasa se adauga bulionul dizolvat cu apa, mustarul, sarea, piperul si foile de dafin.


Se mai clocoteste putin pana mai scade putin.


Feliutele de gogosar se pun in borcan, iar peste ele se adauga bulionul preparat. Feliutele de gogosar nu se preseaza rau, iar ca sa se omogenizeze amestecul eu il amestec putin in borcan cu un bat de friganele.


Bulionul astfel preparat se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se pune la camara. Nu necesita sterilizare. Eu l-am facut ieri si il fac in fiecare an.


Se poate servi ca salata, dar si asa, ca sos. Pofta buna!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Savu Caty , 29 august 2013

    este formidabila reteta.... toti ai casei o apreciem.

  • Fara foto

    lia , 25 noiembrie 2009

    da am facut si eu in acest an retetan si e super

  • Fara foto

    georgiana , 03 octombrie 2009

    multumesc mult de reteta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

40 voturi

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • 1 cana de ulei
  • o cana de zahar
  • o cana de otet
  • un borcan de 400 de bulion,o ceasca de apa
  • 3 lingurite de mustar
  • sare dupa gust
  • piper macinat
  • foi de dafin.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Savu Caty

este formidabila reteta.... toti ai casei o apreciem.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi