autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gogosari in bulion

Autor: sabina tugmeanu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 septembrie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Din ulei, zahar, otet se face o solutie un care se oparesc gogosarii taiati in feliute (eu ii fac pe razatoarea de feliute de la robot).


Se clocotesc putin si se scot la scurs.


In solutia ramasa se adauga bulionul dizolvat cu apa, mustarul, sarea, piperul si foile de dafin.


Se mai clocoteste putin pana mai scade putin.


Feliutele de gogosar se pun in borcan, iar peste ele se adauga bulionul preparat. Feliutele de gogosar nu se preseaza rau, iar ca sa se omogenizeze amestecul eu il amestec putin in borcan cu un bat de friganele.


Bulionul astfel preparat se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se pune la camara. Nu necesita sterilizare. Eu l-am facut ieri si il fac in fiecare an.


Se poate servi ca salata, dar si asa, ca sos. Pofta buna!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Savu Caty , 29 august 2013

    este formidabila reteta.... toti ai casei o apreciem.

  • Fara foto

    lia , 25 noiembrie 2009

    da am facut si eu in acest an retetan si e super

  • Fara foto

    georgiana , 03 octombrie 2009

    multumesc mult de reteta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

40 voturi

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • 1 cana de ulei
  • o cana de zahar
  • o cana de otet
  • un borcan de 400 de bulion,o ceasca de apa
  • 3 lingurite de mustar
  • sare dupa gust
  • piper macinat
  • foi de dafin.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Savu Caty

este formidabila reteta.... toti ai casei o apreciem.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Castraveciori bulgaresti.

Castraveciori bulgaresti.

Se aseaza castraveciorii in borcan, se pun mirodeniile, otetul si apa. Se fierb borcanele la bain-marie 25-30 minute de cand a dat in

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi
Zacusca

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare cruda. Ceapa, morcovii, vinetele,ardeii

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi