autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Gogosari murati pentru iarna

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa pana a doua zi.


In apa pe care gogosariicare au lasat-o se pune salicil si se pun in borcane.


Se capseaza si GATA, nu se mai fierb!

  • 31 comentarii
  • Fara foto

  • Simona_Sanda

    Simona_Sanda (Bucatar) , 02 octombrie 2013

    eu fac reteta asta in fiecare an si sunt foarte multumita de cum stau gogosarii toata iarna, fffffff buni !

  • Fara foto

    Hombre Corneliu , 27 septembrie 2013

    Reteta-3- gogosari-a-la-hombre________

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 21 septembrie 2013

    Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: lightangel2310@yahoo.com

    • Fara foto

      Cami Iancu , 19 septembrie 2013

      Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: lightangel2310@yahoo.com

    • Fara foto

      Cami Iancu , 19 septembrie 2013

      Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: lightangel2310@yahoo.com

    • Fara foto

      Cami Iancu , 19 septembrie 2013

      Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: lightangel2310@yahoo.com

    • Fara foto

      Anciu Ioan , 14 septembrie 2013

      Am incercat aceasta reteta. Sunt multumit de rezultatul obtinut ca urmare am recomandat-o si altora. Sunt incantat sa gasesc retete de la Gustos.ro pe pagina de facebook. De fiecare data cand le gasesc, le citesc si care cred eu ca mi-ar placea sa le incerc, le listez.

    • Fara foto

      Vrancea Mariana , 11 septembrie 2013

      Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: lightangel2310@yahoo.com

    • Fara foto

      Claudiu Ionut , 29 august 2013

      uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    • Fara foto

      Drumea Simona , 29 august 2013

      eu nu pun nici un fel de conservant, ci mult hrean.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      Am pus deja si pt iarna care va veni gogosarii la murat.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

      Salvez reteta. O las pentru anul urmator, am pus deja gogosarii.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2012

      Sidy, cred ca aceasta reteta este cea mai usoara reteta de muraturi, asa fac si eu gogosarii.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Azi maine trebuie sa incepem umplutul camarilor. Sunt foarte buni Sidy!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Gogosari murati.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Foarte buni!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Sunt foarte gustosi. Deja am intrat in ei.

    • Fara foto

      geo , 18 octombrie 2009

      e fff buna reteta dar eu o am cu 6 kg de gogosar ...care sa taie in 2 sau 4 depinde cat de mari sunt se pun cu untr-un vas intins de exemplu o cratita mare... dupa primul strat de gogosar pus cu partea lucioasa in jos si concavitatea in sus se presara zahar, sare si peste otetul boabe de mustar si piper... se pune urmatorul strat de gogosar si peste zahar ........samd.... se lasa pana a doua zi sa lase zeama si se pun la borcan iar in zeama se pune conservant...

    • Fara foto

      simona safta , 09 octombrie 2009

      Excelenta reteta! Multi ani la rand am facut astfel gogosarii si sunt foarte buni, dar acum uitasem reteta si m-am uitat la altii...Otetul nefiert nu are nici o problema in aceasta reteta. Eu nu am pus aspirina si au tinut si asa, dar am tinut borcanele la rece, in beci! Mult succes celor care au pasiune pentru gatit, cat si incepatorilor!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Ce bine arata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Sidy, arata foarte bine gogosarii tai.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Am citit si eu comentariile...Reteta este cat se poate de clara.Si eu tot pe aceasta o fac dar cu mai mult zahar.Si este excelenta.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2008

      Doina-Sidonia draga, deci gogosarii se amesteca cu toate ingredientele (si cu hreanul?) si vor lasa apa, deci cu otet nu se amesteca inca, se pun in borcane si GATA nu se mai fierb. Dar cand i-ai fiert? Parca-i lasasesi asa pana a doua zi si apoi i-ai pus in borcane, asa nefierti!!! Si la ce folosesti otetul daca nu-l pui peste gogosari? Si, daca cumva ai fiert gogosarii, fara sa ne spui si noua, in ce i-ai fiert, daca nu in otet? Iar lui Calimero ii zici ca otetul nu se pune la fiert ci asa cum este el in sticla!!! Muraturi cu otet nefiert = o gafa gastronomica!

    • Fara foto

      simona , 16 octombrie 2008

      Salicil pui doar daca nu ii dai si copilului sa pape.:) Aspira este iterzisa la copiii sub 7 ani

    • Fara foto

      alexandra , 12 octombrie 2008

      In loc de salicil, se poate pune conservant? Daca da, cat?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2008

      Calimero draga, reteta a fost postata in anul 2005 asa ca pe acea vreme nu era concurs !!! Si otetul nu se pune fiert ci asa cum este el in sticla !!!

    • Fara foto

      sanda , 19 septembrie 2008

      Este o reteta buna dupa care fac si eu mereu! Merita sa incerci! BAFTA!

    • Fara foto

      Calimero , 05 septembrie 2008

      Aspirina e tot salicil (Acid acetilsalicilic), eu pun o pastila la un borcan de 800 ml. Intai ii tai in 4, 6 sau 8, dupa marime, si abia apoi le inlatur cotorul, operatia facandu-se astfel cu mult mai usor. Din graba pentru punctele de concurs in reteta nu ni se spune daca se adauga otetul fiert peste gogosari iar fotografiile adaugate de unii comentatori sunt cat se poate de nesemnificative.

    • Fara foto

      Popica , 04 septembrie 2008

      Eu pun si frunze de telina si gogosarii sunt cu mult mai gustosi.

    • Fara foto

      silviu , 11 august 2008

      Cat salicil se pune?

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

      Asa ii fac si eu gogosari si imi plac foarte mult. Dar dureaza mai mult de 1 h.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

222 voturi

Ingrediente

  • 80 buc gogosari rosii
  • 1 l otet
  • 250 g zahar
  • 150 g sare
  • 4-5 foi de dafin,
  • piper boabe
  • seminte de mustar
  • hrean,
  • salicil.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine

1 vot    0 comentarii
1h 55 min
Dulciuri diverse

Sirop de zmeura - la rece

Intr-un vas mare de plastic punem zmeura si o framantam bine cu mana pina zdrobim toata zmeura, apoi

1 vot    0 comentarii
48h
Conserve si muraturi

Tarta cu cas de oaie si dovlecel

Curatam dovlecelul, ii scoatem samburii si apoi il dam pe razatoarea cu gauri mari. Tot pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Simona_Sanda (Bucatar)

eu fac reteta asta in fiecare an si sunt foarte multumita de cum stau gogosarii toata iarna, fffffff buni !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Compot pentru iarna

Compot pentru iarna

Reteta este pentru compotul pentru iarna, nu contine conservanti si-l puteti face cu ce fructe va plac. Alegeti fructe sanatoase, tari

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gem de corcoduse

Gem de corcoduse

Acest tip de gem imi aduce adesea aminte de copilarie, de prajiturile, placintele, dulceturile si bucatele pregatite de bunicile noastre.

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi