festivalul blogurilor gustoase

autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Gogosari murati pentru iarna

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa pana a doua zi.


In apa pe care gogosariicare au lasat-o se pune salicil si se pun in borcane.


Se capseaza si GATA, nu se mai fierb!

  • 31 comentarii
  • Fara foto

  • Simona_Sanda

    Simona_Sanda (Bucatar) , 02 octombrie 2013

    eu fac reteta asta in fiecare an si sunt foarte multumita de cum stau gogosarii toata iarna, fffffff buni !

  • Fara foto

    Hombre Corneliu , 27 septembrie 2013

    Reteta-3- gogosari-a-la-hombre________

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 21 septembrie 2013

    Cami Iancu NU se mai pune alta apa ci doar cea pe care o lasa gogosarii !Ajunge..

    • Fara foto

      Cami Iancu , 19 septembrie 2013

      suficient ...scuze :)

    • Fara foto

      Cami Iancu , 19 septembrie 2013

      am o nelamurire ....apa nu se pune ?otetul acela e fuficient pentru toti ardeii ?

    • Fara foto

      Cami Iancu , 19 septembrie 2013

      Apa nu se pune ?

    • Fara foto

      Anciu Ioan , 14 septembrie 2013

      Am incercat aceasta reteta. Sunt multumit de rezultatul obtinut ca urmare am recomandat-o si altora. Sunt incantat sa gasesc retete de la Gustos.ro pe pagina de facebook. De fiecare data cand le gasesc, le citesc si care cred eu ca mi-ar placea sa le incerc, le listez.

    • Fara foto

      Vrancea Mariana , 11 septembrie 2013

      sau aspirina

    • Fara foto

      Claudiu Ionut , 29 august 2013

      uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    • Fara foto

      Drumea Simona , 29 august 2013

      eu nu pun nici un fel de conservant, ci mult hrean.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      Am pus deja si pt iarna care va veni gogosarii la murat.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

      Salvez reteta. O las pentru anul urmator, am pus deja gogosarii.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2012

      Sidy, cred ca aceasta reteta este cea mai usoara reteta de muraturi, asa fac si eu gogosarii.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Azi maine trebuie sa incepem umplutul camarilor. Sunt foarte buni Sidy!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Gogosari murati.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Foarte buni!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Sunt foarte gustosi. Deja am intrat in ei.

    • Fara foto

      geo , 18 octombrie 2009

      e fff buna reteta dar eu o am cu 6 kg de gogosar ...care sa taie in 2 sau 4 depinde cat de mari sunt se pun cu untr-un vas intins de exemplu o cratita mare... dupa primul strat de gogosar pus cu partea lucioasa in jos si concavitatea in sus se presara zahar, sare si peste otetul boabe de mustar si piper... se pune urmatorul strat de gogosar si peste zahar ........samd.... se lasa pana a doua zi sa lase zeama si se pun la borcan iar in zeama se pune conservant...

    • Fara foto

      simona safta , 09 octombrie 2009

      Excelenta reteta! Multi ani la rand am facut astfel gogosarii si sunt foarte buni, dar acum uitasem reteta si m-am uitat la altii...Otetul nefiert nu are nici o problema in aceasta reteta. Eu nu am pus aspirina si au tinut si asa, dar am tinut borcanele la rece, in beci! Mult succes celor care au pasiune pentru gatit, cat si incepatorilor!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Ce bine arata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Sidy, arata foarte bine gogosarii tai.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Am citit si eu comentariile...Reteta este cat se poate de clara.Si eu tot pe aceasta o fac dar cu mai mult zahar.Si este excelenta.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2008

      Doina-Sidonia draga, deci gogosarii se amesteca cu toate ingredientele (si cu hreanul?) si vor lasa apa, deci cu otet nu se amesteca inca, se pun in borcane si GATA nu se mai fierb. Dar cand i-ai fiert? Parca-i lasasesi asa pana a doua zi si apoi i-ai pus in borcane, asa nefierti!!! Si la ce folosesti otetul daca nu-l pui peste gogosari? Si, daca cumva ai fiert gogosarii, fara sa ne spui si noua, in ce i-ai fiert, daca nu in otet? Iar lui Calimero ii zici ca otetul nu se pune la fiert ci asa cum este el in sticla!!! Muraturi cu otet nefiert = o gafa gastronomica!

    • Fara foto

      simona , 16 octombrie 2008

      Salicil pui doar daca nu ii dai si copilului sa pape.:) Aspira este iterzisa la copiii sub 7 ani

    • Fara foto

      alexandra , 12 octombrie 2008

      In loc de salicil, se poate pune conservant? Daca da, cat?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2008

      Calimero draga, reteta a fost postata in anul 2005 asa ca pe acea vreme nu era concurs !!! Si otetul nu se pune fiert ci asa cum este el in sticla !!!

    • Fara foto

      sanda , 19 septembrie 2008

      Este o reteta buna dupa care fac si eu mereu! Merita sa incerci! BAFTA!

    • Fara foto

      Calimero , 05 septembrie 2008

      Aspirina e tot salicil (Acid acetilsalicilic), eu pun o pastila la un borcan de 800 ml. Intai ii tai in 4, 6 sau 8, dupa marime, si abia apoi le inlatur cotorul, operatia facandu-se astfel cu mult mai usor. Din graba pentru punctele de concurs in reteta nu ni se spune daca se adauga otetul fiert peste gogosari iar fotografiile adaugate de unii comentatori sunt cat se poate de nesemnificative.

    • Fara foto

      Popica , 04 septembrie 2008

      Eu pun si frunze de telina si gogosarii sunt cu mult mai gustosi.

    • Fara foto

      silviu , 11 august 2008

      Cat salicil se pune?

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

      Asa ii fac si eu gogosari si imi plac foarte mult. Dar dureaza mai mult de 1 h.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

221 voturi

Ingrediente

  • 80 buc gogosari rosii
  • 1 l otet
  • 250 g zahar
  • 150 g sare
  • 4-5 foi de dafin,
  • piper boabe
  • seminte de mustar
  • hrean,
  • salicil.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Supa de morcovi cu ghimbir

Curatam toate legumele, le spalam si le sterge, cu un prosop de hartie. Ceapa am lasat-o intreaga

2 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume

Simona_Sanda (Bucatar)

eu fac reteta asta in fiecare an si sunt foarte multumita de cum stau gogosarii toata iarna, fffffff buni !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi