autor:

buburuza

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosi cu ciocolata

Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Faci maiaua din 50 ml apa calda, drojdie, 1 lingurita zahar si putina faina. Bati ouale cu zaharul si sarea. Intr-un castron, cerni faina si incorporezi treptat maiaua, iaurtul, laptele, ouale. Continui sa incorporezi faina pana obtii un aluat elastic. Il framanti 15-20 minute, cu mainile unse cu ulei,adaugand astel intreaga cantitate. Lasi aluatu sa creasca 45-50 minute la cald. Intinzi pe planseta o foaie de 1 cm. Tai cercuri cu un pahar. Pe jumatate din ele pui ciocolata taiata cubulete, le acoperi cu cele ramase si le presezi usor marginile sa se lipeasca.Prajesti gogosile in ulei incins la foc mic. Le scoti si le presari cu zahar.


Pofta buna!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Ionescu , 21 septembrie 2013

    nam nici o prieteena buna sa prepare

  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    gogosi....wow,de cand n-am mai mancat(sunt la dieta)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Mamaaaaaaaaaaaaa ce bune-s ! Chiar ca nu am facut demult....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Delicioase!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      foarte interesanta reteta am sa incerc si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Foarte gustoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 200g iaurt
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa calda
  • 25g drojdie
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 praf sare
  • faina cat cuprinde (circa 500g)
  • ciocolata (de menaj daca se poate)
  • 300 ml ulei pentru prajit
  • 100g zahat pudra cu aroma de vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de buburuza

Tort de biscuiti

Se prepara crema dupa instuctiunile de pe plic,biscuitii se inmoaie in lapte si se aseaza pe o tava

14 voturi    5 comentarii
30 min
Torturi

Tiramisu

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, dupa care adaugam faina

3 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Tort Fluture

Blat: Ouale se bat 10 minute cu 2 linguri apa, zahar si sare. Se amesteca faina cu praf de copt,

4 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Daniela Ionescu

nam nici o prieteena buna sa prepare

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta un aluat mai tare. Se unge presa cu grasime pentru a nu se lipi. Se fac bilute

1 vot    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Varzar impletit

Varzar impletit

Pentru inceput se pregateste aluatul. Faina se pune intr-un recipient, iar in mijlocul ei se toarna drojdia (pe care am pus-o intr-un

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje