autor:

valentina ionita

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Gogosi rapide cu drojdie

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
Pt compozitie, 500 g faina, 20 g drojdie de bere, un praf de sare, apa cat cuprinde pentru a iesi un aluat moale, 100 ml ulei, 100 g zahar, 3 pliculete zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala, Pt prajit, ulei, Se pudreaza cu zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

56 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pana se formeaza o coca moale sa se poata lua cu lingura.


Se lasa cca o ora la crescut.


Se ia cu lingura si se adauga in uleiul incins.


Se prajesc pe ambele parti.


Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.


Se poate framanta o coca mai tare ,care dupa ce a crescut se intinde foaie si se taie rondele cu un pahar.


Se lasa aceste rondele sa mai creasca aprox.jumatate de ora,apoi le prajim in ulei incins.Le putem face si cate o gaura mica la mijloc in care putem pune dupa prajire gem,dulceata,crema.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Placinte ardelenesti cu cartofi

Faina trebuie sa fie calda. Se pune drojdia in apa calda sa stea vreo jumtate de ora. Eu pun in apa

25 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Paine de secara

Se face o maia din 3 linguri de faina cu drojdia si 50 ml de apa. In oala mixerului se pun fainile

3 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    O sa atasez si eu o poza cu gogosile mele in forme de inimioare si stelute...numai ca eu nu le mananc cu zahar...stiu ca sunt un deliciu cu zahar,dar eu m-am obisnuit sa le mananc fara...!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eniko-julia Szilagyi , 14 august 2013

    RAPID SI BUN.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Va multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Sunt o bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Multumesc...Sunt bune si cu iaurt sau lapte...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Bune,bune.Mie imi placea pun in loc de apa,lapte batut sau iaurt.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Multumesc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      delicioase...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Acum o testez. Sper sa-mi iasa!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Daca se pune apa minerala, cu siguranta vor iesi pufoase...

    • Fara foto

      gety (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      Pentru a iesi cat mai pufoase.

    • Fara foto

      gety (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      Trebuie lasat aluatul sa creasca bine.

    • Fara foto

      Florina , 31 martie 2009

      Mie imi ies de fiecare data gogosil tapine,uscate dece nu ies ca si cele care le cumparam?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

56 voturi

Ingrediente

  • Pt compozitie
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie de bere
  • un praf de sare
  • apa cat cuprinde pentru a iesi un aluat moale
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • Pt prajit
  • ulei
  • Se pudreaza cu zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Varza daca este prea acra si sarata se pune pentru cateva ore in apa rece, la desarat. Apoi se ia frunza cu frunza si se taie dupa marimea

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de post
Pleurotus cu usturoi in bol de mamaliguta

Pleurotus cu usturoi in bol de mamaliguta

1. Curatam si spalam ciupercile, apoi le taiem fasii si le lasam la scurs. 2. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ceapa peste care

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi