festivalul blogurilor gustoase

autor:

valentina ionita

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Gogosi rapide cu drojdie

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pana se formeaza o coca moale sa se poata lua cu lingura.


Se lasa cca o ora la crescut.


Se ia cu lingura si se adauga in uleiul incins.


Se prajesc pe ambele parti.


Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.


Se poate framanta o coca mai tare ,care dupa ce a crescut se intinde foaie si se taie rondele cu un pahar.


Se lasa aceste rondele sa mai creasca aprox.jumatate de ora,apoi le prajim in ulei incins.Le putem face si cate o gaura mica la mijloc in care putem pune dupa prajire gem,dulceata,crema.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    O sa atasez si eu o poza cu gogosile mele in forme de inimioare si stelute...numai ca eu nu le mananc cu zahar...stiu ca sunt un deliciu cu zahar,dar eu m-am obisnuit sa le mananc fara...!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eniko-julia Szilagyi , 14 august 2013

    RAPID SI BUN.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Va multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Sunt o bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Multumesc...Sunt bune si cu iaurt sau lapte...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Bune,bune.Mie imi placea pun in loc de apa,lapte batut sau iaurt.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Multumesc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      delicioase...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Acum o testez. Sper sa-mi iasa!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Daca se pune apa minerala, cu siguranta vor iesi pufoase...

    • Fara foto

      gety (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      Pentru a iesi cat mai pufoase.

    • Fara foto

      gety (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      Trebuie lasat aluatul sa creasca bine.

    • Fara foto

      Florina , 31 martie 2009

      Mie imi ies de fiecare data gogosil tapine,uscate dece nu ies ca si cele care le cumparam?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

52 voturi

Ingrediente

  • Pt compozitie
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie de bere
  • un praf de sare
  • apa cat cuprinde pentru a iesi un aluat moale
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • Pt prajit
  • ulei
  • Se pudreaza cu zahar pudra

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.Se

82 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Eniko-julia Szilagyi

RAPID SI BUN.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Gogosi pufoase cu mere

Gogosi pufoase cu mere

Frecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un bol punem faina cernuta,

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Chiftele de cartofi cu bureti

Chiftele de cartofi cu bureti

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii. Dupa ce s-au desarat, le scurgem

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post