autor:

valentina ionita

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Gogosi rapide cu drojdie

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pana se formeaza o coca moale sa se poata lua cu lingura.


Se lasa cca o ora la crescut.


Se ia cu lingura si se adauga in uleiul incins.


Se prajesc pe ambele parti.


Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.


Se poate framanta o coca mai tare ,care dupa ce a crescut se intinde foaie si se taie rondele cu un pahar.


Se lasa aceste rondele sa mai creasca aprox.jumatate de ora,apoi le prajim in ulei incins.Le putem face si cate o gaura mica la mijloc in care putem pune dupa prajire gem,dulceata,crema.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    O sa atasez si eu o poza cu gogosile mele in forme de inimioare si stelute...numai ca eu nu le mananc cu zahar...stiu ca sunt un deliciu cu zahar,dar eu m-am obisnuit sa le mananc fara...!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eniko-julia Szilagyi , 14 august 2013

    RAPID SI BUN.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Va multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Sunt o bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Multumesc...Sunt bune si cu iaurt sau lapte...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Bune,bune.Mie imi placea pun in loc de apa,lapte batut sau iaurt.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Multumesc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      delicioase...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Acum o testez. Sper sa-mi iasa!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Daca se pune apa minerala, cu siguranta vor iesi pufoase...

    • Fara foto

      gety (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      Pentru a iesi cat mai pufoase.

    • Fara foto

      gety (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      Trebuie lasat aluatul sa creasca bine.

    • Fara foto

      Florina , 31 martie 2009

      Mie imi ies de fiecare data gogosil tapine,uscate dece nu ies ca si cele care le cumparam?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

52 voturi

Ingrediente

  • Pt compozitie
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie de bere
  • un praf de sare
  • apa cat cuprinde pentru a iesi un aluat moale
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • Pt prajit
  • ulei
  • Se pudreaza cu zahar pudra

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Salata de sfecla rosie si pere

Eu am folosit de aceasta data sosul de maioneza de migdale. Sfecla se curata de coaja, perele

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Sarmale de post cu soia

Sarmale de post cu soia

Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Prajitura de post cu gris si arome orientale

Prajitura de post cu gris si arome orientale

Într-un vas se amestecă bine apa minerală, zahărul și zahărul vanilat, cu mixerul sau telul, până când se topește

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri