autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Gogosi - de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Ingrediente
3 ceşti de apă, 1 ceaşcă de ulei, 1 ceaşcă de zahăr, 1 plic drojdie uscată Dr. Oetker, 1 linguriţă scorţişoară, 1 linguriţă coajă rasă de lămâie, 1 linguriţă rasă de sare, 1/2 kg făină, zahăr pudră

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenus pentru aluaturi, drojdia se amesteca cu faina ca in instructiunile de pe plic. Intr-o oala se amesteca apa calda, uleiul, zaharul, sarea si mirodeniile.


Acest amestec se toarna treptat peste faina si se framanta, avand grija ca aluatul obtinut sa fie moale.


Se lasa aluatul la loc cald sa creasca bine.


Se intinde o foaie de 1 cm si se taie cu un pahar gogosele rotunde.


Se mai lasa 15 minute sa creasca.


Se coc in ulei.


Se pudreaza cu zahar farin sau se umplu cu gem.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Retete de post

Gogosi de post

1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Briose cu lamaie si mac

Mixam margarina cu mierea, uleiul si zaharul, pana ce se face spuma. Adaugam zeama de la lamaie,

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Sunt foarte bune şi pufoase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 3 ceşti de apă
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 1 ceaşcă de zahăr
  • 1 plic drojdie uscată Dr. Oetker
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1/2 kg făină
  • zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Se pune pe foc o oală cu 3-4l de apă, cu boabele de piper și frunzele de dafin. Când fierbe se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

3 voturi    2 comentarii
30 min
Inghetate

Parfe cu ciocolată, vanilie și ness ALINA

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

0 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Varza daca este prea acra si sarata se pune pentru cateva ore in apa rece, la desarat. Apoi se ia frunza cu frunza si se taie dupa marimea

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de post
Pleurotus cu usturoi in bol de mamaliguta

Pleurotus cu usturoi in bol de mamaliguta

1. Curatam si spalam ciupercile, apoi le taiem fasii si le lasam la scurs. 2. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ceapa peste care

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi