festivalul blogurilor gustoase

autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Gogosi - de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un lighenus pentru aluaturi, drojdia se amesteca cu faina ca in instructiunile de pe plic. Intr-o oala se amesteca apa calda, uleiul, zaharul, sarea si mirodeniile.


Acest amestec se toarna treptat peste faina si se framanta, avand grija ca aluatul obtinut sa fie moale.


Se lasa aluatul la loc cald sa creasca bine.


Se intinde o foaie de 1 cm si se taie cu un pahar gogosele rotunde.


Se mai lasa 15 minute sa creasca.


Se coc in ulei.


Se pudreaza cu zahar farin sau se umplu cu gem.


Pofta buna!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Sunt foarte bune şi pufoase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 3 ceşti de apă
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 1 ceaşcă de zahăr
  • 1 plic drojdie uscată Dr. Oetker
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1/2 kg făină
  • zahăr pudră

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mariana scarlat

Snitele de soia - de post

Şniţelele se fierb în apă circa 15 minute. În apa se pot adauga usturoi, piper, cimbru,

31 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de post

Paine cu lapte

Pentru aceasta reteta am folosit masina de facut paine. In masina de paine se pun ingredientele

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Gogosi pufoase cu mere

Gogosi pufoase cu mere

Frecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un bol punem faina cernuta,

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Chiftele de cartofi cu bureti

Chiftele de cartofi cu bureti

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii. Dupa ce s-au desarat, le scurgem

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post