autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Gogoşi foarte fragede

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se cerne faina.


Se freaca drojdia cu zaharul, se pune putin lapte caldut si faina si se lasa la crescut.


Galbenusurile se pun cu sarea si se bat cu o furculita.


Se adauga romul si laptele ramas, treptat. Untul moale se pune peste faina, se pune coaja de lamaie si se toarna laptele amestecat cu galbenusurile.


Se amesteca toate, apoi se pune si drojdia.


Se framanta bine vreo 10 minute.


Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.


Se intinde o foaie cam de 2 cm grosime. Cu paharul muiat in faina se taie rondele. Eu am folosit un pahar de apa, se poate si de vin daca le doriti mai mici.


Aluatul dintre gogosi se intinde din nou si se taie. Din ultimul fac niste cornuri.


Se lasa 29 de minute sa creasca acoperite cu o carpa curata.


Se coc in ulei fierbinte.Este foarte practica metoda cu o tigaie de ochiuri, eu nu am asa ceva.E mai economa pentru ca uleiul intra in adancituri si se permite astfel cresterea placintelor ca si cand ar fi mai mult ulei.


Se pune o cratita pe o tabla si se infierbanta uleiul.


Se verifica daca e incins bine cu o bucata de aluat care trebuie sa se ridice la suprafata imediat.Daca aluatul cade la fund, se mai infierbanta.


Gogosile se pun cu partea de deasupra in jos in grasime.


Se pune un capac, se lasa cam 3 minute, se intorc pe partea cealalta si nu se mai pune capac.


Se scot cu o spumiera, se lasa sa se scurga, apoi se pun pe hartie absorbanta.


Se mai completeaza uleiul daca scade si se infierbanta iar.


Gogosile vor fi goale inauntru, cine doreste le poate umple cu crema de vanilie sau de alt tip.


Se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.


Se pot manca atat calde, cat si reci.


Uleiul de copt se arunca.


Ies cam 24 de gogosi, cum le-am taiat eu.

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    bsilaura (Maestru bucatar):

    DELICIOASE! MERCI DE RETETA!

  • Fara foto

    florina (Bucatar sef):

    Aceasta reteta este extraordinara, in viata mea nu am mancat gogosi mai bune ca acestea .... va multumesc din inima pentru reteta!

  • Fara foto

    magdalena özlem (Chef de cuisine):

    Superbe au ieşit, mersi pentru reteta!

    • nicoleta

      nicoleta (Maestru bucatar):

      am facut reteta de gogosi.suuuuper buna!!!am dat unei vecine care este o bucatareasa desavarsita,mi a spus a doua zi:gogosi ,gogosi,da ce reteta ai folosit,o vreau si eu ....nu glumesc,ies super bune ,incercati nu au voie sa nu va iasa la fel de bune daca respectati intocmai reteta .nu am adaugat nici un alt ingredient,am vrut sa o incerc asa cum era reteta si nu mi pare rau.cel mult as adauga in loc de zahar vanilat la urma,un toping de ciocolata,atat nimic mai mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 40 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tatiana Alboteanu , 06 aprilie 2014

    Inca 300 g faina si reteta e completa si minunata !!

  • Fara foto

    Alina Shafir , 16 februarie 2014

    Asa am patit si eu....am facut un mic upgrade cu niscai faina .

  • Fara foto

    Florin Prisan , 08 decembrie 2013

    la cum o prezentati mai degraba ies clatite,aluatul iese prea moale,eu am mai pus inca 300 g. de faina ca sa pot sa framant

    • Fara foto

      Laura Epure , 26 noiembrie 2013

      cred ca sunt foarte uleioase

    • Fara foto

      Gina Zamfirescu , 25 noiembrie 2013

      In poza am vazut cinci oua dar celelalte cantitati nu stiu de unde sa le iau.

    • Fara foto

      Anca Maria Hristea , 25 noiembrie 2013

      foarte bune, insa numarul de calorii/100g...

    • Fara foto

      Alexandru Antonio Colceriu , 25 noiembrie 2013

      bine de stiut, trec diseara pe la voi :)

    • Fara foto

      Zveni Dana , 25 noiembrie 2013

      incerc si eu diseara.

    • Fara foto

      Anca Cojocaru , 20 noiembrie 2013

      Se pot face cu drojdie uscata?

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Se pune cât să iasă ca o smântână groasă(drojdie cu lapte şi făină)

    • Fara foto

      foarte foarte bune. , 07 noiembrie 2013

      Delicioase

    • Fara foto

      Ana Iordanescu , 19 septembrie 2013

      foarte bune

    • Fara foto

      Ana Iordanescu , 19 septembrie 2013

      sigur că da

    • Fara foto

      Maricica Varva , 18 septembrie 2013

      super delicioase

    • Fara foto

      Tatiana Chivoiu , 15 septembrie 2013

      Nu stim daca este buune ca nu leam gustat trebuie probate

    • Fara foto

      Marian Ghinea , 14 septembrie 2013

      bune foc

    • Fara foto

      Ana Iordanescu , 14 septembrie 2013

      cred că or fi bune

    • Fara foto

      Costel Tot Asa , 22 august 2013

      bune rau

    • Fara foto

      Oana Bercea , 08 iunie 2013

      in prima parte a retetei, cand se amesteca drojdia see you putin lapte si faina, cata faina trebuie pusa? Pentru cei noi, ca mine, care in cep sa se joace prin bucatarie e putin ambigua formularea. Multumesc si as avea nevoie merae de aceasta precizare, ca sa nu stric bunatate de gogosi.

    • retete cryss

      retete cryss (Chef de cuisine) , 13 mai 2013

      buna,acum ma apuc de gogosele sper sa-mi iasa ca tare bine arata;)

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      sunt superbe gogosile

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

      deja mi-e pofta :-) merci de reteta!

    • Mihaela Kitchen

      Mihaela Kitchen (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2012

      Oh ce bine arata! Curand voi face si reteta asta... psssst chiar daca sunt la dieta, dar un dulce nu strica o data pe saptamana :P :))

    • catalina

      catalina (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2011

      reteta este super bine explicata .este o reteta minunata si am de gand s-o fac foarte curand .multumesc mult ,esti o bucatareasa desavarsita adelina

    • Fara foto

      Bogdan (Bucatar sef) , 08 august 2011

      AU IESIT NEASTEPTAT DE BUNE AM DUBLAT CANTITATILE SI AU IESIT VREO 65 DE BUCATI IMI PARE RAU CA NU AM PUS SI ZAHAR IN COMPOZITIE ...

    • Fara foto

      Bogdan (Bucatar sef) , 07 august 2011

      buna! multumesc pentru aceasta reteta de gogosi, dar sincer, nu inteleg nimic din ea; ma refer la etape, totul e ala'n'dala, nu se stie cine ce si cu cine sau cand se amesteca. incerc sa-mi dau seama singur, ma bazez pe logica :P revin cu detalii dupa ...

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Cu multă plăcere! Să vă iasă gogoşile bune!

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      am facut azi gogosi dupa reteta ta si au iesit super ; multumim

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      Bune,bune,din asa aluat...zici ca sunt cozonacei.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Arata minunat!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Ft frumoase gogosile!! :( adiio dietaaaa...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Arata suuuperrr apetisante. Iti vine sa mananci poza.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Foaret bine arata gogosile tale, salvez reteta

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Foarte bune gogoasele si eu fac si le umplu cu o seringa de bucatarie cu gem de fructe acrisor.In legatura cu uleiul ca sa verifici ca este destul de cald ptr gogosi poci incerca cu o lingura de lemn uscata -o pui in mijlocul tigaii in ulei si daca se fac basicute in jurul lingurii inseamna ca uleiul este bun ptr gogoase,incearca.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Fetelor, v-as invita, dar distanţa...Eu nu sunt prea mare amatoare, doar le pregătesc. Se pare că mulţi le iubesc, judecând după accesări! La plăcinte, înainte!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      ce bine arata gogosile tale ;am salvat reteta

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Vreau si eu daca ti-au mai ramas.... Arata super bine si sunt foooooooooooarte gustosi !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      arata bine si tare gustoase!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Waw ! ce de gogosi ai facut ! vin si eu sa servesc...yumi,yumi, tare bune sant ! *****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Uf, ce superbune sunt........m-au dat gata gogosile astea. Am salvat reteta pentru viitor. Bravo!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

207 voturi

Ingrediente

  • 500 g de făină
  • 120 g de unt sau margarină
  • 40 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă de rom1
  • 1 vârf de linguriţă de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 5 gălbenuşuri
  • 350 ml de lapte
  • zahăr pudră
  • zahăr vanilat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adelina Damian-Fekete

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate

10 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu legume

Prajitura cu mere

Aluat: Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Tiramisu cu fructe de padure

Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară. Se separă albusurile de gălbenușuri.

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Tatiana Alboteanu

Inca 300 g faina si reteta e completa si minunata !!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

18 voturi    15 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu struguri

Chec cu struguri

Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin. Incalzim

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse