Gogosi pufoase

Timp pregatire
3050 minute
Complexitate
redusa
Gogosi pufoase

Ingrediente

  • 1/2 kg faina de cea mai buna calitate
  • 25g drojdie
  • 3oua
  • 2lg de unt
  • 3lg de zahar
  • lapte
  • sare
  • ulei
  • zahar pudra
  • esente

Mod de preparare

Se prepara o maia astfel: Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si se dizolva intr-o ceasca de lapte caldut.

Se adauga 2 linguri de faina si se lasa la cald ca sa creasca. Se pune faina intr-un vas adanc si se face o gropita la mijloc. Dupa ce a crescut maiaua se toarna peste faina si se adauga untul, ouale batute, un praf de sare, zaharul ramas si esenta de vanilie.

Daca ni se pare prea tare mai adaugam putin lapte caldut, daca este prea moale mai adaugam faina. Se framanta bine si se lasa sa creasca aproximativ o ora intr-un loc caldut acoperind vasul cu un prosop.

Dupa ce acrescut coca se pune pe masa si se intinde cu sucitorul o foaie groasa cam de un deget si se taie cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar, se mai lasa pe masa 10 minute sa mai creasca. Se incinge ulei intr-o tigaie adanca si se prajesc gogosile pe ambele parti, se scot si se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise