1) Pune drojdia în laptele cãldut (nu fierbinte!!!) si lasã sã se umfle.
Într-un vas pune fãina, drojdia, si în mijloc restul ingredientelor; cu exceptia merelor rase si sucul de lãmâie.
Lucrã bine aluatul, dacã este nevoie mai pune fãinã.
Aluatul trebuie sã se desprindã de pe mâini.
2) Adaugã merele amestecate cu sucul de lãmâie si amestecã bine.
Completeazã cu fãinã din nou...
Acoperã si lasã la crescut la loc cald, pânã îsi dubleazã volumul.
3) Rupe bucãti din aluat si formeazã bilute; de preferintã mici dacã le frigi în tigaie.
Eu le-am fãcut destul de mãrisoare pt. cã le-am fript în fripteuzã...deci au înotat:))
Deci, bilutele astea înainte de a le prãji sau de ce nu? se pot coace! se pun într-o tavã si se lasã sã creascã din nou pânã isi dubleazã volumul.
Abia acum mari si frumoase se prãjesc în mult ulei.
Se scot pe hârtie absorbantã si se trec prin amestec de zahãr pudrã si scortisoarã.
Eu am reusit sã decorez cu felii de mãr ; dar dacã eram cu familia cu sigurantã dispãreau:)) nici o sansã de decoruri...
Pt. cei care tin dietã...o bucatã are 377 Kcal :((
Poftã bunã!
www.cozinhaderamona.blogspot.com
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii