Amestecam drojdia cu putin lapte caldut.(circa 50 ml).
Cernem faina.
Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem amestecul de lapte cu drojdie.
Lasam la crescut circa 10/15 min.
In acest timp batem ouale cu zaharul si aromele(coaja rasa de lamaie si portocala,zaharul vanilat si esenta de rom.).
Adaugam restul de lapte(caldut).
Topim untul ,il lasam sa se racoreasca putin apoi il adaugam in amestecul de mai sus.
Turnam amestecul peste faina ,adaugam sarea si framantam circa 10 min.
Aluatul trebuie sa fie unul moale dar nelipicios.
Acoperim vasul in care avem aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit ,la cald,aproximativ 1 ora(pana ce isi dubleaza volumul).
Punem aluatul pe masa infainata ,il impartim in doua bucati si cu ajutorul sucitorului intindem fiecare bucata in foi de circa 5 mm. grosime.
Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile.
Acoperim gogosile cu in prosop de bucatarie si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Prajim in baie de ulei gogosile, pe rand ,la foc moderate.
Le scoatem pe un prosop absorbant si apoi le pudram cu muuult zahar pudra(asa imi place).
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii