autor:

Dorina Pop

» » Dulciuri diverse

Gogosi sau pancove ca in Ardeal

Autor: Dorina Pop (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un lighenas se pune faina, oul si sarea. se pune intr-o cescuta cu 2-3 lingurite de zahar si se freaca bine cu o lingurita pana devine lichida.Peste drojdie se toarna putin lapte caldut (nu fierbinte!) pentru a dizolva drojdia, se amesteca putin si se toarna apoi amestecul de lapte si drojdie in lighenasul cu faina.In restul de lapte ramas se pun cele doua linguri de zahar, se amesteca pana la dizolvare si apoi se toarna in lighenas totul si se incepe framantatul aluatului.


Se framanata bine, adaugand lapte daca mai e necesar. Eu am framantat cu mixerul, cu lopatelele in forma de spirala, e mai usor pentru noi.


Se lasa la dospit 30 minute.


Dupa ce aluatul a dospit, se presara pe o planseta faina peste care se rastoarna aluatul si se intinde usor cu un sucitor, pana la o grosime a foii de 1 deget grosime.


Se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar sau folosind orice alta forma.Intr-o tigaie se pune ulei la incins si cand acesta e fierbinte se pun la prajit formele de aluat obtinute, intorcandu-le pe ambele parti.


Se pudreaza cu zahar si se servesc cu muuuulta placere.Pofta buna!

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 04 mai 2014

    Mod de preparare Intr-un lighenas se pune faina, oul si sarea. se pune intr-o cescuta cu 2-3 lingurite de zahar si se freaca bine cu o lingurita pana devine lichida,asta inseamna sa freci zaharul pana devine lichid sau il amesteci cu ce?////???

  • Fara foto

    Zaharie Gheorghe Alexandru , 20 martie 2014

    Superbe

  • Fara foto

    Marinela Corina , 18 februarie 2014

    mi piace

    • Fara foto

      Ioana Lup , 01 februarie 2014

      binee

    • Fara foto

      Peter Szabo , 29 decembrie 2013

      Mda buni !

    • Fara foto

      Dorina Pop , 27 noiembrie 2013

      3 cani de faina; masura unei cani este cea obisnuita, de ceai.

    • Fara foto

      Sandu Veres , 20 octombrie 2013

      bucatar sef 13

    • Fara foto

      Jorje Caseres , 06 octombrie 2013

      cata faina trebuie

    • Fara foto

      norina (Maestru bucatar) , 01 februarie 2013

      au iesit bune, dar dupa taierea cu paharu mai trebuie lasate 10 minute si dupa puse la prajit.

    • Fara foto

      mari (Maestru bucatar) , 21 ianuarie 2012

      am o rugaminte la tine eu am in casa numai plicuri de drojdie de 7g fiecare. la un cub de drojdie proaspata cate pliculete trebuie sa pun?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      O reteta foarte interesanta.

    • Fara foto

      nicoleta gimpirea , 25 noiembrie 2009

      am facut gogosile si sunt primele care mi-au iesit asa cum trebuie.sunt foarte bune.nota maxima.

    • Fara foto

      irina , 19 octombrie 2009

      sunt minunate NOTA 10

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Tentanta reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

120 voturi

Ingrediente

  • Am citit multe retete de preparare a gogosilor si am mai facut dar mereu faceam "dupa ochi".
  • Astazi insa
  • am incercat o reteta de pancove ardelenesti
  • asa cum m-a invatat mama soacra si au iesit pufoase si delicioase
  • de aceea si postez reteta mea
  • care sper sa va fie de folos atunci cand doriti sa preparati ceva usor si gustos.
  • 1 ou
  • 3 cani de faina
  • un cub de drojdie
  • un praf de sare,doua linguri de zahar
  • o cana si jumatate de lapte
  • mirodenii( eu am folosit esenta de lamaie si coaja rasa de portocala).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dorina Pop

Prajitura pufoasa cu mere (branza)

Aluatul: Ouale se spala, apoi se pun intr-un castron albusurile si galbenusurile, impreuna, peste

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Tort spiralat

Inainte de pregatire se spala ouale! Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de apa rece,

60 voturi    17 comentarii
1h
Torturi

Salam de biscuiti

3 parti din cantitatea de biscuiti se dau prin masina de tocat, iar cealalta parte se rupe in bucati. Stafidele

83 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Mod de preparare Intr-un lighenas se pune faina, oul si sarea. se pune intr-o cescuta cu 2-3 lingurite de zahar si se freaca bine cu o lingurita pana devine lichida,asta inseamna sa freci zaharul pana devine lichid sau il amesteci cu ce?////???

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere caramelizate

Tarta cu mere caramelizate

Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Se adauga smantana, uleiul, esentele, praful de copt, sare si faina pana devine o coca

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

18 voturi    15 comentarii
30 min
Dulciuri diverse