autor:

Dorina Pop

» » Dulciuri diverse

Gogosi sau pancove ca in Ardeal

Autor: Dorina Pop (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dorina Pop (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
1 ou,, 3 cani de faina,, un cub de drojdie,, un praf de sare,, doua linguri de zahar,, o cana si jumatate de lapte,, mirodenii (eu am folosit esenta de lamaie si coaja rasa de portocala)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

127 voturi

Mod de preparare

Am citit multe retete de preparare a gogosilor si am mai facut dar mereu faceam "dupa ochi".


Astazi insa, am incercat o reteta de pancove ardelenesti, asa cum m-a invatat mama soacra si au iesit pufoase si delicioase, de aceea si postez reteta mea, care sper sa va fie de folos atunci cand doriti sa preparati ceva usor si gustos.


Intr-un lighenas se pune faina, oul si sarea. se pune intr-o cescuta, peste care se adauga 2-3 lingurite de zahar si se amesteca bine cu lingurita, pana devine lichida. Peste drojdie se toarna putin lapte caldut (nu fierbinte!) pentru a dizolva drojdia, se amesteca putin si se toarna apoi amestecul de lapte si drojdie in lighenasul cu faina.


In restul de lapte ramas se pun cele doua linguri de zahar, se amesteca pana la dizolvare si apoi se toarna in lighenas totul si se incepe framantatul aluatului.


Se framanata bine, adaugand lapte daca mai e necesar. Eu am framantat cu mixerul, cu lopatelele in forma de spirala, e mai usor pentru noi.


Se lasa la dospit 30 minute.


Dupa ce aluatul a dospit, se presara pe o planseta faina peste care se rastoarna aluatul si se intinde usor cu un sucitor, pana la o grosime a foii de 1 deget grosime.


Se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar sau folosind orice alta forma.


Intr-o tigaie se pune ulei la incins si cand acesta e fierbinte se pun la prajit formele de aluat obtinute, intorcandu-le pe ambele parti.


Se pudreaza cu zahar si se servesc cu muuuulta placere.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Negresa cu ciocolata

Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat

16 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Katalina Katy , 23 noiembrie 2015

    cubul de drojdie ce gramaj are? eu n-am gasit decat la plic drojdie in tara in care sunt..

  • Fara foto

    Ligia , 12 octombrie 2015

    La fraza urmatoare care e subiectul? Ce anume "se pune"? e pune intr-o cescuta, peste care se adauga 2-3 lingurite de zahar si se amesteca bine cu lingurita, pana devine lichida.

  • Fara foto

    Ligia Vanessa , 22 iunie 2015

    Mie mi-a iesit aluatul moale e bine??

    • Fara foto

      , 04 mai 2014

      Mod de preparare Intr-un lighenas se pune faina, oul si sarea. se pune intr-o cescuta cu 2-3 lingurite de zahar si se freaca bine cu o lingurita pana devine lichida,asta inseamna sa freci zaharul pana devine lichid sau il amesteci cu ce?////???

    • Fara foto

      Zaharie Gheorghe Alexandru , 20 martie 2014

      Superbe

    • Fara foto

      Marinela Corina , 18 februarie 2014

      mi piace

    • Fara foto

      Ioana Lup , 01 februarie 2014

      binee

    • Fara foto

      Peter Szabo , 29 decembrie 2013

      Mda buni !

    • Fara foto

      Dorina Pop , 27 noiembrie 2013

      Mod de preparare Intr-un lighenas se pune faina, oul si sarea. se pune intr-o cescuta cu 2-3 lingurite de zahar si se freaca bine cu o lingurita pana devine lichida,asta inseamna sa freci zaharul pana devine lichid sau il amesteci cu ce?////???

    • Fara foto

      Sandu Veres , 20 octombrie 2013

      bucatar sef 13

    • Fara foto

      Jorje Caseres , 06 octombrie 2013

      cata faina trebuie

    • Fara foto

      norina (Maestru bucatar) , 01 februarie 2013

      au iesit bune, dar dupa taierea cu paharu mai trebuie lasate 10 minute si dupa puse la prajit.

    • Fara foto

      mari (Maestru bucatar) , 21 ianuarie 2012

      am o rugaminte la tine eu am in casa numai plicuri de drojdie de 7g fiecare. la un cub de drojdie proaspata cate pliculete trebuie sa pun?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      O reteta foarte interesanta.

    • Fara foto

      nicoleta gimpirea , 25 noiembrie 2009

      am facut gogosile si sunt primele care mi-au iesit asa cum trebuie.sunt foarte bune.nota maxima.

    • Fara foto

      irina , 19 octombrie 2009

      sunt minunate NOTA 10

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Tentanta reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

127 voturi

Ingrediente

  • 1 ou,
  • 3 cani de faina,
  • un cub de drojdie,
  • un praf de sare,
  • doua linguri de zahar,
  • o cana si jumatate de lapte,
  • mirodenii (eu am folosit esenta de lamaie si coaja rasa de portocala)

Raporteaza reteta

Retete
de Dorina Pop

Prajitura pufoasa cu mere (branza)

Aluatul: Ouale se spala, apoi se pun intr-un castron albusurile si galbenusurile, impreuna, peste

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Tort spiralat

Inainte de pregatire se spala ouale! Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de apa rece,

60 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Salam de biscuiti

3 parti din cantitatea de biscuiti se dau prin masina de tocat, iar cealalta parte se rupe in bucati. Stafidele

87 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Ligia

La fraza urmatoare care e subiectul? Ce anume "se pune"? e pune intr-o cescuta, peste care se adauga 2-3 lingurite de zahar si se amesteca bine cu lingurita, pana devine lichida.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Pasta de porumbe

Pasta de porumbe

1. Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Prăjitură cu cremă de zahăr ars

Prăjitură cu cremă de zahăr ars

O prajitura simpla dar minunata. Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il turnam intr-o forma de guguluf.Mixam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse