autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Gogosi simple

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Drojdia, zaharul se freaca sa se lichefiez, se adauga untul, galbenusurile pe rind, romul, coaja rasa de lamiie, sarea, laptele caldut si apoi faina.


Se lasa la crescut, cca 20 minute.


Se intind din compozitie foi de 2 cm, se taie cu paharul si se lasa iar a crescut cca 20 minute.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura Mocanu (Bucatar) , 30 iunie 2011

    Si eu am pus mai multa faina si recomand putin mai mult zahar! In rest foarte bune si specific mi-au iesit muuulte din cantitea recomandata. Eu am pus doar 3 oua pentru ca nu aveam in casa prea multe! Multumim pentru reteta, foarte faina!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Felicitari,sunt foarte bune !

  • Fara foto

    laura , 16 februarie 2010

    super reteta,am incercat si eu si mi-au iesit excelente . felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Ce laudate sunt gogosile tale...O sa incerc si eu reteta ...

    • Fara foto

      andrei , 19 noiembrie 2009

      mie mi_a intrat un KG DE FAIN DAR AU IESIT SUPER BUNE

    • Fara foto

      yo yo yo andryu , 19 noiembrie 2009

      nuste de ce nu au scris si continuare adica unde sa le pui cu ce sa le pui da reteta ii misto mi_a iesit marfa va rog votati aceasta reteta ca e marfa.Stiti eu sunt un copil de 13 ani si am inceput sa gatesc prima oara la 9 ni jumate am inceput cu ochiuri si acum la 13 ani si 11 luni frac gogosi.Ce mai am de adaugat: SUNT FOARTE BUNE , VOTATILE!!!!!

    • Fara foto

      ale , 03 octombrie 2009

      si mie mia inmtrat cam tot un kg fe faina....ca daka lasati 500 gr va iese foarte moale:D:D

    • Fara foto

      jhony , 03 septembrie 2009

      Intra faina mai bine de juma de kila daca lasi asa 500g le pui cu polonicul in ceaun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Şi eu folosesc cam 1kg de faină la ingredientele astea şi mai mult zahar. De fapt, dacă nu le fac de post, folosesc o reţetă de cozonac simplu.

    • Fara foto

      laura , 28 iunie 2009

      Sa imi dati si altfel de retete, de gogosi, care sa fie f bune, repede de facut si bune.

    • Fara foto

      sanda , 01 aprilie 2009

      Mie mi-a intrat un kg de faina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

240 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 120 gr unt
  • 40 gr drojdie,
  • o lingura zahar
  • o lingurita rom
  • 1 virf lingurita sare
  • coaja de lamiie
  • 5 galbenusuri
  • 350 gr lapte.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Biscuiti cu cocos

Batem spuma tare albusurile. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si

22 voturi    13 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Laura Mocanu (Bucatar)

Si eu am pus mai multa faina si recomand putin mai mult zahar! In rest foarte bune si specific mi-au iesit muuulte din cantitea recomandata. Eu am pus doar 3 oua pentru ca nu aveam in casa prea multe! Multumim pentru reteta, foarte faina!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

16 voturi    14 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu struguri

Chec cu struguri

Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin. Incalzim

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse