Se amesteca drojdia cu 1/2 pahar lapte sau apa si se lasa sa creasca putin.In oala mixerului se pune 900 gr de faina cernuta se adauga restul ingridentelor si drojdia si se framinta un aluat.Este bine de lucrat aluatul 10 minute. Se pune intr-un bol la dospit la un loc cald o ora.
Dupa o ora se framinta putin si se formeaza 35 mingi si se ung cu putin ulei si se acopera cu un prosop si se lasa iarasi la dospit pina isi dubleaza volumul.
Intr-o tigaie lata se pune uleiul la incalzit si cind incepe safaca bule incepem sa prajim gogoasele. Uleiul nu trebuie sa fiarba caci nu este bine ptr gogoase. Se pot pune 4-5 gogoase odata nu mai mult. Dupa ce sa-u prajit le scoatem pe hirtie absorbanta. Le umplem cu gem si presaram zahar pudra deasupra. Sint minunate si acum este sezonul lor de sarbaotarea luminilor (hanuca).
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii