Gogosi umplute

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Gogosi umplute

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 50 gr drojdie
  • putina sare
  • 1/2 pahar zahar
  • 100 gr de margarina moale
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri de rom - coniac
  • 3 oua
  • 1 1/2 pahar apa calduta (lapte caldut)
  • Pentru umplut gem de fructe
  • zahar pudra
  • 2 litri ulei pentru prajit gogoasele

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 1/2 pahar lapte sau apa si se lasa sa creasca putin.In oala mixerului se pune 900 gr de faina cernuta se adauga restul ingridentelor si drojdia si se framinta un aluat.Este bine de lucrat aluatul 10 minute. Se pune intr-un bol la dospit la un loc cald o ora.

Dupa o ora se framinta putin si se formeaza 35 mingi si se ung cu putin ulei si se acopera cu un prosop si se lasa iarasi la dospit pina isi dubleaza volumul.

Intr-o tigaie lata se pune uleiul la incalzit si cind incepe safaca bule incepem sa prajim gogoasele. Uleiul nu trebuie sa fiarba caci nu este bine ptr gogoase. Se pot pune 4-5 gogoase odata nu mai mult. Dupa ce sa-u prajit le scoatem pe hirtie absorbanta. Le umplem cu gem si presaram zahar pudra deasupra. Sint minunate si acum este sezonul lor de sarbaotarea luminilor (hanuca).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise