1.Puneti laptele la foc,adaugati sarea ,zaharul vanilat si zaharul si amestecati continuu pana este totul dizolvat.
2.Trageti dupa foc si adaugati untul. Lasati untul sa se topeasca in lapte.
3.Intr-un bol puneti faina cernuta si drojdia uscata.Daca folositi drojdie proaspata dizolvati drojdia cu o lingurita de zahar,1 lingurita de faina si 3 linguri de lapte.
4.Peste faina din bol adaugati oul, laptele caldut si esenta de rom.Framantati bine, pana faina este incorporata.La final adaugati uleiul incalzit (40 secunde la microunde)si mai framantati pana uleiul este absorbit in aluat.
5.Acoperiti bolul cu un prosop si lasati aluatul la crescut o ora.
6.Intindeti o foaie groasa de 1 cm,apoi taiati gogosile cu un pahar si le mai lasati la crescut asa taiate,timp de 10 minute.
7.Le prajiti in ulei incins.
8. Asezati gogosile pe servetele de bucatarie, sa se absoarba excesul de grasime.
9.Dupa ce le-ati prajit le umpleti cu ciocolata, cu ajutorul unui pos.(eu am folosit finetti incalzit la microunde timp de 1 minut)
10. Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii