Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 gr faina
  • 180 ml lapte
  • 50 gr unt 80% grasime
  • 1 ou
  • 7 gr drojdie uscata
  • 80 gr zahar
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • zahar pudra
  • ulei pentru rumenit

Mod de preparare

Incepem cu crema:

Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele.

Adaugam frisca lichida, trasferam totul pe baie de aburi.

Amestecam continuu pana ciocolata este topita complet.

Luam bolul de pe baia de aburi, punem crema la frigider pentru 2-3 ore.

Aluatul:

Laptele il punem intr-o cratita pe foc sa fie caldut, untul il topim intr-un bol pe baie de aburi.

Faina, o cernem intr-un bol, punem drojdia, sarea, zaharul si amestecam.

Incorporam oul, laptele treptat.

La final punem coaja rasa de portocala, untul topit si framantam bine.

Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, elastic si foarte usor de lucrat.

Il acoperim cu un porsop gros, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva, la loc cald.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.

Rupem jumatate din aluat, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa.

Cu un pahar decupam gogosile, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu putina faina.

Procedam astfel pana terminam tot aluatul.

Le acoperim cu un prosop si lasam gogosile 30 de minute la dospit.

Intr-o tigaie punem ceva mai mult ulei si il incingem.

Cand s-a incins, reglam focul mediu spre mic, rumenim gogosile, rand pe rand, pe amele parti.

Le scoatem in tava in care au stat la dospit.

Cat se racoresc 5 minute gogosile, scoatem crema de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.

Facem cate o gaurica cu un cutit la fiecare gogoasa, punem crema intr-un pos si in gaurele spritam crema.

Le pudram cu zahar si servim.

Sunt divine!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise