autor:

Fara foto

» » Aperitive

GORDON BLEU

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
4 bucati de pui, porc sau vita, 4 sau 8 felii de sunca sau costita, 4 felii de cascaval, 1 ou, 3 linguri de pesmet, 2 linguri de faina, sare si piper, ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea, se pune in folie de plastic si se bate pana ajunge la grosimea dorita.


Se condimenteaza.


Se pune pe ambele fete ale carnii cate o felie de sunca si de cascaval se prinde cu o scobitoare.


Se da prin faina, prin ou, apoi se tavaleste prin pesmet.


Se pune ulei in tigaie la incins cat sa acopere snitelul pana la jumatate.


Se prajeste pe ambele fete.
Retete
Alte retete din Aperitive

Oua umplute cu pasta de avocado

Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se taie pe jumătate. Se curăţă de coajă fructul de avocado

4 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Tarta cu ton si mozzarella

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea. Incorporam faina treptat,

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Giol Vasile , 11 februarie 2014

    foarte gustos dar merge si cu putina smantana

  • Fara foto

    imparaturosu , 20 mai 2013

    se spune "cordon bleu" .. pe vremuri, personaje din inalta societate, aveau obiceiul sa se intalneasca intr-un fel de club al gurmanzilor in scopul cultivarii artei de a manca si bea bine. Ospaturile lor devenisera mai tarziu atat de cunoscute incat aparuse expresia a prepara o reteta "au cordon bleu". Cel mai priceput dintre ei purta un cordon albastru ca semn de recunoastere a cunostiintelor in domeniu. Adica o bucatarie de inalta clasa. In 1895, o jurnalista germana pe numele sau Marthe Distel publica prima carte de bucate cu retete din "Bucataria Cordoanelor Albastre". Dupa enormul succes al cartii, aceasta se lansa mai tarziu si in demonstatii practice. In urma publicitatii create, ucenici din lumea intreaga scoliti la Paris au deschis peste tot scoli culinare in scopul raspandirii artei gastronomice franceze. Astazi, prin cele 27 de scoli oficiale de pe intreg Globul, "Cordon Bleu" este un reper culinar de prestigiu.

  • Andreea I

    Andreea I (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    nu e adevarat corect e gordon bleu deoarece e reteta frantuzeasca....:) stiu eu exact...

    • Fara foto

      edi , 04 septembrie 2009

      Se spune cordon bleu ...

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2008

      Am folosit carnea de porc pentru ca de piept de pui nu aveam in casa. A iesit un pic mai gustos decat cel de pui.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati de pui
  • porc sau vita
  • 4 sau 8 felii de sunca sau costita
  • 4 felii de cascaval
  • 1 ou
  • 3 linguri de pesmet
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA

ALB SI NEGRU

Se bat bine albusurile,se adauga treptat zaharul pudra si se mai bat aprx 15 minute. Se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Drob vegetal cu nuci

Ceapa se toaca fin si se caleste cu putina apa, apoi se adauga 4 linguri fulgi de ovaz si se mai

5 voturi    2 comentarii
50 min
Retete de Pasti

Tort cu crema ciocolata Andreea

Pentru blat Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul

12 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse

imparaturosu

se spune "cordon bleu" .. pe vremuri, personaje din inalta societate, aveau obiceiul sa se intalneasca intr-un fel de club al gurmanzilor in scopul cultivarii artei de a manca si bea bine. Ospaturile lor devenisera mai tarziu atat de cunoscute incat aparuse expresia a prepara o reteta "au cordon bleu". Cel mai priceput dintre ei purta un cordon albastru ca semn de recunoastere a cunostiintelor in domeniu. Adica o bucatarie de inalta clasa. In 1895, o jurnalista germana pe numele sau Marthe Distel publica prima carte de bucate cu retete din "Bucataria Cordoanelor Albastre". Dupa enormul succes al cartii, aceasta se lansa mai tarziu si in demonstatii practice. In urma publicitatii create, ucenici din lumea intreaga scoliti la Paris au deschis peste tot scoli culinare in scopul raspandirii artei gastronomice franceze. Astazi, prin cele 27 de scoli oficiale de pe intreg Globul, "Cordon Bleu" este un reper culinar de prestigiu.



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Rulada de pui cu legume

Rulada de pui cu legume

Despicam pieptul de pui si il taiem in felii subtiri ca pentru snitele. Pregatim mixul de legume. Eu am folosit legume congelate la

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Shaorma

Shaorma

Spalam carnea de pui iar apoi o taiem in fasii lungi. Fasiile de carne nu trebuie sa fie nici prea subtiri, nici prea groase. Punem

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive