1. Se spala fileul de somon si se aseaza pe o folie mare de plastic, in asa fel incat sa puteti in final sa impachetati pestele in folie.
2. Turnati vodca/coniacul intr-un pahar de 25 ml.
3. Se freaca cu sare din belsug in asa fel incat sa fie complet acoperit cu sare (nins).
4. Se presara zahar pe toata suprafata (cam 1/3 din cantitatea de sare pe care ati folosit-o).
5. Se rade putin hrean pe toata suprafata pentru a ca pestele sa-si pastreze textura.
6. Beti paharul.
7. Se rade putina sfecla rosie pe toata suprafata pentru a da culoare.
8. Se toarna cativa stropi de vodca sau coniac peste somon (nu o sa va para rau).
9. Se taie mararul bucatele fine si si presara din belsug peste peste.
10. Mai turnati un pahar si-l beti.
11. Se impacheteaza bine folia peste care l-ati asezat.
12. Puneti o greutate peste peste si lasati-l la frigider pentru marinare doua zile intr-o tava. daca aveti rabdare, puteti lasa 3 zile, maxim 5 zile.
Scoateti din frigider, despachetati, curatati-l de toate ingredientele, indepartati pielea (daca are) si taiati apoi cu un cutit bine ascutit feliute subtiri de 2-3 mm.
Se serveste cu putina smantana sau cu un sos special, numit GRAVLAXSOS preparat asa:
Frecati 1 1/2 linguri de mustar dijon, 2 lingurite de otet de vin rosu, 1/2 lingurita sare, piper alb macinat, 1/2 lingurita zahar, 1 dl. marar taiat fin cu 150 ml ulei de porumb pana devine o pasta.
Turnati ce a mai ramas din vodca/coniac in pahare si
Skål och smaklig maltid!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii