autor:

nils holgersson

» » , Mancaruri cu peste, Salate

Gravad Lax (reteta pentru barbati)

Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 11 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 11 august 2011

Ingrediente
File de somon ffff. proaspat fara oase, sare grunjoasa curata, zahar brun, hrean, sfecla rosie, vodca sau coniac, marar proaspat cu tot cu flori

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

1.


Se spala fileul de somon si se aseaza pe o folie mare de plastic, in asa fel incat sa puteti in final sa impachetati pestele in folie.


2. Turnati vodca/coniacul intr-un pahar de 25 ml.


3.


Se freaca cu sare din belsug in asa fel incat sa fie complet acoperit cu sare (nins).


4.


Se presara zahar pe toata suprafata (cam 1/3 din cantitatea de sare pe care ati folosit-o).


5.


Se rade putin hrean pe toata suprafata pentru a ca pestele sa-si pastreze textura.


6. Beti paharul.


7.


Se rade putina sfecla rosie pe toata suprafata pentru a da culoare.


8.


Se toarna cativa stropi de vodca sau coniac peste somon (nu o sa va para rau).


9.


Se taie mararul bucatele fine si si presara din belsug peste peste.


10. Mai turnati un pahar si-l beti.


11.


Se impacheteaza bine folia peste care l-ati asezat.


12. Puneti o greutate peste peste si lasati-l la frigider pentru marinare doua zile intr-o tava. daca aveti rabdare, puteti lasa 3 zile, maxim 5 zile.


Scoateti din frigider, despachetati, curatati-l de toate ingredientele, indepartati pielea (daca are) si taiati apoi cu un cutit bine ascutit feliute subtiri de 2-3 mm.


Se serveste cu putina smantana sau cu un sos special, numit GRAVLAXSOS preparat asa:


Frecati 1 1/2 linguri de mustar dijon, 2 lingurite de Otet de vin rosu, 1/2 lingurita sare, piper alb macinat, 1/2 lingurita zahar, 1 dl. marar taiat fin cu 150 ml ulei de porumb pana devine o pasta.


Turnati ce a mai ramas din vodca/coniac in pahare si


Skål och smaklig maltid!
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Peste impanat cu omleta

Taiem fiecare peste in doua bucati, presaram cu sare si piper, trecem prin oul batut si dupa aceea

6 voturi    1 comentariu
10 min
Mancaruri cu peste

Salau marinat la cuptor

Se curata pestii de solzi si de branhii, se eviscereaza, se spala bine si se zvanta. Se prepara

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • File de somon ffff. proaspat fara oase
  • sare grunjoasa curata
  • zahar brun
  • hrean
  • sfecla rosie
  • vodca sau coniac
  • marar proaspat cu tot cu flori

Raporteaza reteta

Retete
de nils holgersson

Lamb do piaza (miel cu ceapa)

1. se taie carnea in cuburi cu latura de 3 cm 2. se taie ceapa in jumatati 3. se aseaza carnea

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Orez indian (Basant pulao)

1. se gateste orezul urmand instructiunile de pe ambalaj 2. se taie ardeiul in patrate de cca 2

1 vot    2 comentarii
1h
Aperitive

Somon cu fructe de padure

1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste


Adauga reteta
Retete
din Salate cu peste
Salata cu ton si fasole boabe rosie

Salata cu ton si fasole boabe rosie

Rosiile cherry le spalam si le taiem pe jumatate. Ceapa verde o taiem rondele. Tonul il scurgem de ulei, iar fasolea de zeama. Branza

2 voturi    0 comentarii
20 min
Salate cu peste
Pasta de peste

Pasta de peste

Am fiert pestele cu putina sare, apoi l-am pus in robot cu toate celelalte ingrediente, puse toate la ochi si tot gustand sa vedem ce

0 voturi    3 comentarii
1h
Salate cu peste