autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Gulas cu carne de vaca

Autor: ada ada (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ada ada (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2005

Ingrediente
Ai nevoie de:500g carne, de vaca(poate fi si de porc,dar cu cea de vaca gulasul este mai gustos) 100 ml ulei, 50 ml vin, 5-6 catei de usturoi, 5-6 cepe potrivite, o lingurita de chimen, 5-6 rosii zemoase(sau 50g pasta de tomate, 6 ardei grasi(2 buc sa fie din cei rosii), 100 g faina, un ou,700g cartofi, 50 g unt, 1 legatura patrunjel, 2 foi de dafin, cimbru, piper, sare, boia de ardei, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

38 voturi

Mod de preparare

Cum procedezi : carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se tale marunt, apoi se inabusa in uleiul ramas cu adaos de apa.


Se adauga sucul de rosii (sau pasta de tomate dizolvata in putina apa), boiaua, chimenul, foile de dafin si apa.


Se fierb componenteie cca 10 minute, se amesteca si se pun peste carne.


Se fierb impreuna cca 60 minute. Din faina, oua batute si sare, se framinta o coca care se lasa sa stea circa o ora. Din aceasta compozitie se formeaza galustele, cu lingura, se fierb in apa, se scurg, apoi se adauga la carne, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt.


Se mai continua fierberea cca 10-15 minute. Spre sfirsit se adauga vinul, se potriveste gustul prin condimentare. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi apoi se fierb in apa cu sare (natur). La servire se asaza In farfurie: carnea, galustele, si cartofii cu verdeaja si unt.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Varza calita cu ciolan crud

Puneti carnea la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic cu capac, aproximativ o

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Tocanita cu carne de vita

Carnea se taie bucati si se opareste. Intre timp se taie ceapa, se rade morcovul se calesc si

10 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • Ai nevoie de:500g carne
  • de vaca(poate fi si de porc,dar cu cea de vaca gulasul este mai gustos) 100 ml ulei
  • 50 ml vin
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5-6 cepe potrivite
  • o lingurita de chimen
  • 5-6 rosii zemoase(sau 50g pasta de tomate
  • 6 ardei grasi(2 buc sa fie din cei rosii)
  • 100 g faina
  • un ou,700g cartofi
  • 50 g unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • boia de ardei
  • dupa gust.

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Se spala ciocanelel de pui apoi se usuca cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se frig ciocanelele pe grill-ul

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Pui provensal

Pui provensal

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C. Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata Se sareaza si pipereaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne