autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Gulas cu carne de vaca

Autor: ada ada (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ada ada (Bucatar)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2005

Ingrediente
Ai nevoie de:500g carne, de vaca(poate fi si de porc,dar cu cea de vaca gulasul este mai gustos) 100 ml ulei, 50 ml vin, 5-6 catei de usturoi, 5-6 cepe potrivite, o lingurita de chimen, 5-6 rosii zemoase(sau 50g pasta de tomate, 6 ardei grasi(2 buc sa fie din cei rosii), 100 g faina, un ou,700g cartofi, 50 g unt, 1 legatura patrunjel, 2 foi de dafin, cimbru, piper, sare, boia de ardei, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

38 voturi

Mod de preparare

Cum procedezi : carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se tale marunt, apoi se inabusa in uleiul ramas cu adaos de apa.


Se adauga sucul de rosii (sau pasta de tomate dizolvata in putina apa), boiaua, chimenul, foile de dafin si apa.


Se fierb componenteie cca 10 minute, se amesteca si se pun peste carne.


Se fierb impreuna cca 60 minute. Din faina, oua batute si sare, se framinta o coca care se lasa sa stea circa o ora. Din aceasta compozitie se formeaza galustele, cu lingura, se fierb in apa, se scurg, apoi se adauga la carne, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt.


Se mai continua fierberea cca 10-15 minute. Spre sfirsit se adauga vinul, se potriveste gustul prin condimentare. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi apoi se fierb in apa cu sare (natur). La servire se asaza In farfurie: carnea, galustele, si cartofii cu verdeaja si unt.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • Ai nevoie de:500g carne
  • de vaca(poate fi si de porc,dar cu cea de vaca gulasul este mai gustos) 100 ml ulei
  • 50 ml vin
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5-6 cepe potrivite
  • o lingurita de chimen
  • 5-6 rosii zemoase(sau 50g pasta de tomate
  • 6 ardei grasi(2 buc sa fie din cei rosii)
  • 100 g faina
  • un ou,700g cartofi
  • 50 g unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • boia de ardei
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in varza dulce

Sarmalute in varza dulce

Varza se desface in foi si se opareste in apa fiarta cu sare. Se spala orezul in mai multe ape. Carnea tocata se amesteca impreuna

0 voturi    0 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se fierb cartofii in coaja, iar cand sunt gata, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete. Se taie felii suncuta taraneasca

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne