autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Gulas de porc

   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. carne de porc, 4 buc. ceapa, 500 gr. untura, o lingurita boia, 3 buc. rosii, 1 catel de usturoi, chimen, morcov, patrunjel, sare, piper, 1 kg. cartofi, 100 gr. smintina, zahar, 1 l apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

253 voturi

Mod de preparare

Se topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara crusta, bucatelele de carne se scot si se tin la cald.


In untura ramasa se pune ceapa taiata pestisori. Dupa ce s-a aurit se adauga usturoiul, morcovul (dat prin razatoarea mare), rosiile taiate in felii si bucatile de carne.


Se adauga boiaua, chimenul, sarea, piperul, zaharul si se toarna atita apa cit sa acopere mincarea.


cratita se lasa la foc mic sa clocoteasca incet. Cind carnea este aproape fiarta se mai toarna o cana cu apa calda si se adauga cartofii taiati in sferturi.


Inaite de a servi, se adauga smintina si patrunjel verde
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Antricot de porc cu legume la cuptor

Reteta se prepara in 2 etape 1. Antricotul de porc se pune la cuptor, legandu-se cu ata alimentara

18 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Cartofi umpluti cu carne a la Tiberius

Fierbeti cartofi in coaja dupa care punetile la racit. Dupa racire taietile im 2 pe fiecare si scobitile

3 voturi    4 comentarii
30h
Mancaruri cu carne

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria , 23 ianuarie 2015

    este nevoie de o lingura de untura

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    500 gr untura nu este prea mult ?

  • Fara foto

    maria , 09 decembrie 2009

    suna bine reteta.aproape la fel fac si eu gulas-ul,doar ca nu puneam chimen,dar am sa incerc si eu reteta ta ca pare a fi delicioasa!

    • Fara foto

      komixxl , 08 septembrie 2009

      Este deosebita reteta......respect

    • Fara foto

      Ali , 03 septembrie 2009

      E o reteta deliciosa!

    • Fara foto

      angelred (Maestru bucatar) , 01 aprilie 2009

      Buna ziua, pot spune ca am facut si eu acest gulas si chiar are o aroma si o savoare deosebita ... intregii familii ne-a placut! Multumim pentru reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

253 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. carne de porc
  • 4 buc. ceapa
  • 500 gr. untura
  • o lingurita boia
  • 3 buc. rosii
  • 1 catel de usturoi
  • chimen
  • morcov
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 kg. cartofi
  • 100 gr. smintina
  • zahar
  • 1 l apa

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

maria

este nevoie de o lingura de untura



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Amestec mexican cu pui

Amestec mexican cu pui

Calim ceapa tocata, adaugam in continuare ardeiul cubulete, carnea și apoi legumele. Urmeaza condimentele și apa cat sa acopere ciocanelele.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel cu cocos de tara

Ostropel cu cocos de tara

Deoarece carne de pasare de casa fierbe mai greu. Eu portionez cocos/gaina , spal carnea bine si o pun la fiert aproape 1 si 30 minute.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne