autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Gulas de vita

Autor: morphius (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ingredientele enumerate mai sus se toaca in bucati potrivite, cartofi eu ii toc de marimi diferite in sensul ca vor fii si mai mari si mai mici pt ca in timpul fierberii sa se sparga , astfel nu vom face o supa.


Se pune untura la incalzit, apoi carnea se caleste bine pana devine aurie, apoi se adauga legumele, ceapa, se mai pune un pic de apa pentru a nu se prinde si se lasa la calit. Dupa ce se calesc ingredientele, se toara apa, sa lasa la fiert apoi se adauga cartofii, si se lasa la fiert la foc mic. Cand se inmoaie cartofii, se adauga condimentele avand grija sa punem ardeiul iute doar la final.


P.S.: NU va va iesi niciodata in bucatarie ca in ceaun afara, pe foc. Asta e, nici mie nu-mi iasa. Reteta a fost invatat acum 7-8 ani cu prilejul festivalului de jazz de la Garana, apoi un pic imbunatatita in Ungaria.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Ingrediente: 1-2 cepe, 3-4 morcovi, 1 ardei gras, 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou, faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf Vegeta, 7 g chimion, patrunjel verde, putin ulei. Mod de preparare: Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun este si mai gustos). Se adauga carnea taiata cubulete, se calesc 3-4 minute impreuna, dupa care se pun 4-5 l apa, piper, sare si Vegeta, se lasa sa fiarba pina cind carnea este fiarta mai mult de jumatate. Chimionul se pune intr-un tifon legat cu ata si se pune in mincare. Se pun morcovii taiati feliute rotunde si cartofii taiati cubulete. Intre timp, se fac galuste din ou si faina si cind toate sunt fierte se pun galustele taiate cu lingurita, in compozitie. La sfirsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Cine doreste poate sa serveasca Gulasul cu ardei iute.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geta , 14 iunie 2013

    La gulas de vita se pune CHIMEN sau CHIMION ?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Michael , 11 ianuarie 2010

    S-au pus in gulas de toate: ceapa, morcovi, ardei, rosii, patrunjel verde etc. De ce mai pun unii si Vegeta, pe langa sare? A, da, am uitat, nu se pot lipsi de E-uri! Vegeta la ceaun, ce ridicol suna! Daca ne-am putea intoarce in timp, bunica mea ne-ar pregati un gulas fara Vegeta (ca nu era in vremea aceea), de ne-am linge si degetele! Noua nu ne iese niciodata asa bun cum il facea ea, la foc de lemne. Si noi facem galuste de faina la gulas, ca la papricas. Ne place mai mult decat cu cartofi.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Decit sa-l faci in bucatarie...mai bine nu-l faci !!! Obligatoriu afara la ceaun. La noi se mai adauga galuste facute dintr-un ou si faina....

    • Fara foto

      morphius , 13 iulie 2009

      Dupa ce am vazut comentariile dumneavoastra, doresc sa precizez, doar un singur lucru: paprica se adauga, eu doar prefer vara sa pun ardei rosu din care se macina paprica pana la urma, este doar chestiune de preferinte. Se poate pune si doar paprica, intr-un final cati bucatari atatea retete, pofta buna si spor la treaba, retete reusite.

    • lizz

      lizz (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Uau... mi-a luat ochii... In tinerete, cand mergeam in tabere pe munti, cu cortul... mancam la ceaun, asa.... vai ce bun e...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Arata grozav...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      La ceaun cred ca e foarte gustoasa.

    • lidia new

      lidia new (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Cu pasta pt gulas e ok dar eu mai pun si paprika si la final pun si putin patrunjel verde tocat marunt. Asta e, fiecare cu gustul lui, dar iese f bun.

    • Fara foto

      brigi (Bucatar) , 08 mai 2009

      Buna! As dori sa mai adaug la reteta ca eu calesc ceapa prima data apoi adaug carnea si mai pun pasta de gulas este si iute si dulce (merita incercat) Iese super si ii da si o culoare si un gust f.bun.

    • Fara foto

      Romeo Domnescu (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

      Gulas fara paprika, pasta de rosii si/sau ardei rosu nu e gulas! In ceaun se vede ceva din astea... Nu sunt cam multi cartofi? In rest e OK!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

51 voturi

Ingrediente

  • - Carne de vita preferabil
  • pulpa
  • cantitatea depinde de numarul de persoane pentru care ne pregatim sa gatim.
  • - Cartofi: pentru jumatate de kg de carne un kg de cartofi.
  • - Legume: morcovi
  • patrunjel radacina
  • ardei kapia
  • verde
  • gogosar
  • ceapa 4-5 bucati mari.
  • - Untura
  • - Sare
  • piper dupa gust.
  • - Ardei iute
  • chimion tocat.
  • - In functie de cantitate o cana sau de ex in pozele de mai jos o sticla de vin rosu.
  • - Chef de gatit si rabdare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Geta

La gulas de vita se pune CHIMEN sau CHIMION ?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Costite de porc in sos

Costite de porc in sos

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne