Pulpa de porc taiata cuburi o prajim in untura incinsa, adaugam ceapa maruntita si usturoiul pisat, condimentam si asezonam cu mustar, sare, piper, chimen si maghiran, turnam jumatate din cantitatea de bere (250 ml), apoi, sub capac, lasam la foc mic sa se fragezeasca (aproximativ 45 de minute). Intre timp curatam cartofii si morcovii, respectiv ii taiem felii mai groase, aruncam peste carne si, tot sub capac, turnand restul de bere si pasta de tomate peste masa de carne, lasam sa se intrepatrunda (circa 15-20 de minute, la foc domol). Din amidon (faina) si boia formam o pasta cu cateva linguri din sosul gulasului si turnam peste, mestecand pana la omogenizare. Servim imediat cu smantana si frunze de patrunjel verde.
Sfaturi: daca nu aveti pulpa de porc, folositi ceafa sau costite de porc, important fiind sa aiba straturi de grasime. Nu va faceti probleme pentru surplusul de calorii si glicemie: acea componenta va aduce o savoare suplimentara, indispensabila pentru un gulyas delicios. Mai mult: in asociere cu berea neagra grasimea se dizolva, lasand doar impregnanta savorii!
Recomandare: alaturi de morcovi si cartofi puteti folosi telina, patrunjel si pastarnac, in acest caz renuntatand la maghiran. Fiind sezon, inlocuiti pasta de tomate cu rosii proaspete si carnoase. Serviti gulyasul fara alta garnitura, eventual doar cu o salata de varza alba.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii