autor:

Cely Snijec

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Hribi cu smantana

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
1 kg hribi proaspeti, 2 cepe, 100 g unt, 3-4 catei de usturoi, 1 lingura faina, sare, piper, foi de dafin, o crenguta cimbru, 500 ml smantana patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Hribii curatati, spalati foarte bine, se fierb 1/2 ora cu o ceapa, de dafin,2 catei de usturoi, se calesc in unt: ceapa, 2 catei de usturoi,la care se adauga feliile de hribii strecurati.


Se calesc impreuna cateva minute, (daca e nevoie se adauga apa in care au fiert hribii),se adauga smantana batuta cu o lingura de faina.


Se lasa pe foc,cateva minute, se presara cu patrunjel verde.


Servesti cu mamaliguta fierbinte.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stejar Masiv , 27 septembrie 2013

    Mărar se potrivește mai bine la mazărea cu smântână

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Super !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    dDa merge foarte bine cu marar.Faina poate sa si lipseasca, eu nu folosesc tot timpul, dar asta e reteta dupa care facea bunica si imi place foarte mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Au aparut hribii si am preparat si eu aceasta reteta,doar ca in loc de faina am pus un ou si marar.

    • Fara foto

      Cely , 20 mai 2009

      Ma bucur ca v-a placut.Si noua ne place foarte mult

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Poti sa incerci fara probleme. Eu am mai presarat uneori cu patrunjel verde. Nu sunt mare amatoare de marar.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Buna reteta,suntem pe aceeasi lungime de unda.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 1 kg hribi proaspeti
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • o crenguta cimbru
  • 500 ml smantana patrunjel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Piure de naut

Piure de naut

Punem năutul într-o sită şi îl spălăm cu apă rece, apoi decojim boabele. Într-o tigaie antiaderentă prăjim

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Coliva

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte des. Dupa ce a fiert

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse