autor:

KatrinC

» » Retete vegetariene

Hrisca cu lapte

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Patria acestei plante sunt padurile din Himalaia. In prezent din boabele de hrisca se pregatesc multe feluri de mancare, se utilizeaza in scopuri curative si este inclusa in dietele diferitelor maladii. Este bogata in proteine si glucide, contine o cantitate mica de lipide. La fel, in hrisca se gasesc microelemente utile ca fosforul, iodul, calciu, fierul, vitaminele din grupul B si rutina. Cel mai important, hrisca este o sursa de fier pentru organism. Includerea in ratia alimentara a terciului de hrisca cu lapte duce la cresterea nivelului de dopamina, contribuind astfel la inlaturarea depresiei. (P.O.)


1.Hrisca se curata de impuritati, se clateste, apoi se pune la inmuiat in apa si se lasa peste noapte.


2.Dimineata se scurge de apa si se pune in laptele incalzit si se da in citeva clocote.


3.Amestecam cu 2 lingurite miere, presaram putina scortisoara si terciul e gata.


Putem amesteca in terci si o banana.


Pofta buna !

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sima Gicu , 08 februarie 2014

    minunat aliment hrisca,

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Hmmmm ce as mai manca si eu....mi-ai facut o pofta!!!!!!!!!!

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

    foarte buna si sabatoasa ....dau *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

      Hmm...ce bun e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • - jumatate cana cu hrisca
  • - 2 cani cu lapte
  • - zahar sau miere albine
  • - scortisoara

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de KatrinC

Budinca cu cartofi si piept de porc afumat

Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se taie felii. Ouale fierte la fel se taie felii. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu legume

Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

1. Hrisca se fierbe pe jumatate si se lasa la racit. 2. Carnea, ceapa, usturoiul, verdeata se dau

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu carne

Biscuiti cu piersici si muesli

O reteta perfecta pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Incingeti cuptorul la 180ºC. Tapetati

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Sima Gicu

minunat aliment hrisca,

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
"Melanzane alla Parmigiana"

"Melanzane alla Parmigiana"

Vinetele se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm, se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare , punand peste ele o greutate , in asa

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene
Pizza Cu Branza Feta Si Spanac

Pizza Cu Branza Feta Si Spanac

Taiati pitta pe jumatate si desfaceti-o ca pe o carte :) . Ungeti-o cu pasatta de rosii, rasfirati spanacul si busuiocul apoi sfaramati

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza