autor:

KatrinC

» » Retete vegetariene

Hrisca cu lapte

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2011

Ingrediente
- jumatate cana cu hrisca, - 2 cani cu lapte, - zahar sau miere albine, - scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Patria acestei plante sunt padurile din Himalaia. In prezent din boabele de hrisca se pregatesc multe feluri de mancare, se utilizeaza in scopuri curative si este inclusa in dietele diferitelor maladii. Este bogata in proteine si glucide, contine o cantitate mica de lipide. La fel, in hrisca se gasesc microelemente utile ca fosforul, iodul, calciu, fierul, vitaminele din grupul B si rutina. Cel mai important, hrisca este o sursa de fier pentru organism. Includerea in ratia alimentara a terciului de hrisca cu lapte duce la cresterea nivelului de dopamina, contribuind astfel la inlaturarea depresiei. (P.O.)


1.Hrisca se curata de impuritati, se clateste, apoi se pune la inmuiat in apa si se lasa peste noapte.


2.Dimineata se scurge de apa si se pune in laptele incalzit si se da in citeva clocote.


3.Amestecam cu 2 lingurite miere, presaram putina scortisoara si terciul e gata.


Putem amesteca in terci si o banana.


Pofta buna !
Retete
Alte retete din Retete vegetariene

Quiche cu aluat de casa

Pentru aluat, se pune faina intr-un castron, se adauga untul moale si un praf de sare si se lucreaza

2 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene

ZACUSCA MIXTA

Se curata ceapa si ciupercile, se spala toate legumele si se lasa sa se zvinte. Coacem vinetele:

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sima Gicu , 08 februarie 2014

    minunat aliment hrisca,

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Hmmmm ce as mai manca si eu....mi-ai facut o pofta!!!!!!!!!!

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

    foarte buna si sabatoasa ....dau *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

      Hmm...ce bun e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • - jumatate cana cu hrisca
  • - 2 cani cu lapte
  • - zahar sau miere albine
  • - scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC

Croissante cu crenvursti

Se incepe cu a freca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Din faina, apa, ulei, drojdia lichefiata,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

1. Hrisca se fierbe pe jumatate si se lasa la racit. 2. Carnea, ceapa, usturoiul, verdeata se dau

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Budinca cu cartofi si piept de porc afumat

Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se taie felii. Ouale fierte la fel se taie felii. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive

Lia Maria (Chef de cuisine)

Hmmmm ce as mai manca si eu....mi-ai facut o pofta!!!!!!!!!!



Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Conopida gratinata cu sos de brocoli

Conopida gratinata cu sos de brocoli

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sirop din muguri de brad, maruntiti

Sirop din muguri de brad, maruntiti

Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam din doua trei ape mugurii, sa

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bauturi