autor:

KatrinC

» » Retete vegetariene

Hrisca cu lapte

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Patria acestei plante sunt padurile din Himalaia. In prezent din boabele de hrisca se pregatesc multe feluri de mancare, se utilizeaza in scopuri curative si este inclusa in dietele diferitelor maladii. Este bogata in proteine si glucide, contine o cantitate mica de lipide. La fel, in hrisca se gasesc microelemente utile ca fosforul, iodul, calciu, fierul, vitaminele din grupul B si rutina. Cel mai important, hrisca este o sursa de fier pentru organism. Includerea in ratia alimentara a terciului de hrisca cu lapte duce la cresterea nivelului de dopamina, contribuind astfel la inlaturarea depresiei. (P.O.)


1.Hrisca se curata de impuritati, se clateste, apoi se pune la inmuiat in apa si se lasa peste noapte.


2.Dimineata se scurge de apa si se pune in laptele incalzit si se da in citeva clocote.


3.Amestecam cu 2 lingurite miere, presaram putina scortisoara si terciul e gata.


Putem amesteca in terci si o banana.


Pofta buna !

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sima Gicu , 08 februarie 2014

    minunat aliment hrisca,

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Hmmmm ce as mai manca si eu....mi-ai facut o pofta!!!!!!!!!!

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

    foarte buna si sabatoasa ....dau *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

      Hmm...ce bun e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • - jumatate cana cu hrisca
  • - 2 cani cu lapte
  • - zahar sau miere albine
  • - scortisoara

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de KatrinC

Croissante cu crenvursti

Se incepe cu a freca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Din faina, apa, ulei, drojdia lichefiata,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

1. Hrisca se fierbe pe jumatate si se lasa la racit. 2. Carnea, ceapa, usturoiul, verdeata se dau

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu carne

Budinca cu cartofi si piept de porc afumat

Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se taie felii. Ouale fierte la fel se taie felii. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu legume

Sima Gicu

minunat aliment hrisca,

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Tocanita de naut cu ciuperci si rosii

Tocanita de naut cu ciuperci si rosii

Curatam ceapa, o apalam si o taiem julien.Ardeiul il taiem felii subtiri. Uleiul il punem a incins si calim ceapa si ardeiul pina devin

0 voturi    1 comentariu
15 min
Retete de post
Bame cu ciuperci si orez

Bame cu ciuperci si orez

Spalati usturoiul, bamele, ciupercile, patrunjelul, orezul. Puneti uleiul in wok(cratita), cand s-a incins puneti in el usturoiul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete vegetariene