Humus reţetă

Humus reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Humus reţetă

Ingrediente

  • 350 g naut fiert sau din conserva, scurs
  • 180 g pasta de susan (tahini)
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 6 linguri de lichid scurs de pe naut
  • 1 praf de chilli
  • 1 praf de chimen macinat
  • 1 lingurita sare
  • boia dulce pentru decor
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere de maximum 15% de vitamine fata de varianta proaspata.

Boabe de naut prefierte se spala sub jet de apa rece si apoi se vor aduce la temperatura de fierbere in cateva minute, pe foc.

Orientalii pun putin bicarbonat de sodiu in apa in care fierb boabele de naut, asa ca am pus si eu...

Se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau se amesteca folosind un mixer vertical, pana se obtine un amestec omogen. La servire se stropeste cu ulei de masline iar pentru decor se presara boia dulce de ardei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise