autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit daca este proaspata in maxim 45-60 de minute mancarea este gata, apa se schimba de 2-3 ori, alaturi de fasole se curata si se pune la fiert un cartof, se poate pune si 1-2 ardei iuti daca va place mai picanta, se sareaza si se pune un pic de cimbru.


www.reteteleluisupernico.blogspot.com


Separat se taie ceapa se rad morcovii pe razatoarea fina, se zdrobeste usturoiul se calesc legumele pana devin aurii, langa legume putem sa punem si ciolanul dupa ce l-am scos de la fiert, cam 5-7 minute, se adauga un pic de cimbru si boia iute(dupa gust)


Ciolanul care este prefiert va trebui sa il mai fierbem un pic separat in alt vas iar cand observam ca este fiert suficient aproximativ 10-15 minute, se poate scoate si lasa un pic in asteptare, dupa care se va pune langa legume din tigaie pentru a prinde gustul acestora iar legumele gustul de afumatura.


Ciolanul este bine sa il portionam de la inceput in 2-4 bucati mai mici pentru a fi usor de manevrat, de mancat si sa nu fie intr-o cantitate foarte mare in farfurie, excesele dauneaza iar fasolea oricum este o mancare grea.


Se scoate ciolanul si legumele dupa ce s-au calit si se adauga in oala unde fierbe fasolea, se incearca mancarea pentru a observa daca mai trebuie, sare sau condimente. Cand este aproape gata fasolea se va muta in alt vas si se va da la cuptor cam 15 minute tot atunci se adauga si paste de tomate.


Se serveste cu ardei iute.


Pofta Buna,

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flori Titimeaua , 30 noiembrie 2013

    daca locuiam la curte, gateam un gazan mare, mare si invitam toata lumea!

  • Fara foto

    Elena Gima , 30 noiembrie 2013

    bun ! Bun ! rustic ,venim si noi ! ...))

  • Fara foto

    Flori Titimeaua , 30 noiembrie 2013

    incerc ecest fel de mancare pentru prima data, sper sa am scces! caci despre emotii, nu mai vb.!... mai ales ca am facut si invitatii de 1 dec, la cate o portie de fasole cu ciolan afumat....tineti-mi pumnii...desi pare simplu de realizat

    • Fara foto

      Caloianu Adrian , 04 noiembrie 2013

      Măi fraţilor! Am deja 110 kg...................................! Dar o porţie mai generoasă tot aş mânca!

    • Fara foto

      Tache Leonard , 03 noiembrie 2013

      si cu niste muraturi

    • Fara foto

      Shuvetzi Vasile , 09 septembrie 2013

      Da...apetisant...mmmm

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2012

      O delicatesa,as da ori ce alta mincare pe o iahnie cu ciolan.E mincarea mea preferata.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Iar am ajuns pe la fasolea ta...am sa iau o portie,ca a mea s-a terminat!!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

93 voturi

Ingrediente

  • 750-1000 gr de fasole uscata
  • 2 cepe
  • 1-2 ardei iuti rosii
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 ciolan afumat
  • cimbru
  • sare
  • ulei
  • ardei iute
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti
  • ulei
  • pasta de tomate
  • boia iute

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Para Coquet

Se decojesc perele, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa

4 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Muschi de porc la tava

Se ia fiecare bucata de muschi in parte se fac mici incizii in care se vor introduce bucatele de

8 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

Friptura de miel

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru

7 voturi    2 comentarii
55 min
Fripturi

Flori Titimeaua

daca locuiam la curte, gateam un gazan mare, mare si invitam toata lumea!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Costite de porc in sos

Costite de porc in sos

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne