autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
750-1000 gr de fasole uscata, 2 cepe, 1-2 ardei iuti rosii, 2 morcovi, 1 cartof, 1 ciolan afumat, cimbru, sare, ulei, ardei iute, 3-4 catei de usturoi zdrobiti, ulei, pasta de tomate, boia iute

Dificultate: Medie Timp: 1h

94 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit daca este proaspata in maxim 45-60 de minute mancarea este gata, apa se schimba de 2-3 ori, alaturi de fasole se curata si se pune la fiert un cartof, se poate pune si 1-2 ardei iuti daca va place mai picanta, se sareaza si se pune un pic de cimbru.


www.reteteleluisupernico.blogspot.com


Separat se taie ceapa se rad morcovii pe razatoarea fina, se zdrobeste usturoiul se calesc legumele pana devin aurii, langa legume putem sa punem si ciolanul dupa ce l-am scos de la fiert, cam 5-7 minute, se adauga un pic de cimbru si boia iute(dupa gust)


Ciolanul care este prefiert va trebui sa il mai fierbem un pic separat in alt vas iar cand observam ca este fiert suficient aproximativ 10-15 minute, se poate scoate si lasa un pic in asteptare, dupa care se va pune langa legume din tigaie pentru a prinde gustul acestora iar legumele gustul de afumatura.


Ciolanul este bine sa il portionam de la inceput in 2-4 bucati mai mici pentru a fi usor de manevrat, de mancat si sa nu fie intr-o cantitate foarte mare in farfurie, excesele dauneaza iar fasolea oricum este o mancare grea.


Se scoate ciolanul si legumele dupa ce s-au calit si se adauga in oala unde fierbe fasolea, se incearca mancarea pentru a observa daca mai trebuie, sare sau condimente. Cand este aproape gata fasolea se va muta in alt vas si se va da la cuptor cam 15 minute tot atunci se adauga si paste de tomate.


Se serveste cu ardei iute.


Pofta Buna,

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flori Titimeaua , 30 noiembrie 2013

    incerc ecest fel de mancare pentru prima data, sper sa am scces! caci despre emotii, nu mai vb.!... mai ales ca am facut si invitatii de 1 dec, la cate o portie de fasole cu ciolan afumat....tineti-mi pumnii...desi pare simplu de realizat

  • Fara foto

    Caloianu Adrian , 04 noiembrie 2013

    Măi fraţilor! Am deja 110 kg...................................! Dar o porţie mai generoasă tot aş mânca!

  • Fara foto

    Tache Leonard , 03 noiembrie 2013

    si cu niste muraturi

    • Fara foto

      Shuvetzi Vasile , 09 septembrie 2013

      Da...apetisant...mmmm

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2012

      O delicatesa,as da ori ce alta mincare pe o iahnie cu ciolan.E mincarea mea preferata.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Iar am ajuns pe la fasolea ta...am sa iau o portie,ca a mea s-a terminat!!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

94 voturi

Ingrediente

  • 750-1000 gr de fasole uscata
  • 2 cepe
  • 1-2 ardei iuti rosii
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 ciolan afumat
  • cimbru
  • sare
  • ulei
  • ardei iute
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti
  • ulei
  • pasta de tomate
  • boia iute

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul

1 vot    0 comentarii
40 min
Fripturi

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Rulou Brasovean 1 portie

Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi

Dan65 (Chef de cuisine)

O delicatesa,as da ori ce alta mincare pe o iahnie cu ciolan.E mincarea mea preferata.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele de patrunjel se toc marunt. Peste

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne