autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Icre ca la mama acasa (reteta mea)

Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 martie 2006

Ingrediente
1 lingura mare de icre de biban sau altceva, ulei (mai mult de jumate de kg), lamaie, lapte (jumate de kg), 1 ceapa, 4 linguri gris, patrunjel pentru ornat...

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

181 voturi

Mod de preparare

Se pune pe aragaz, jumate de kg lapte cu 4 linguri de gris si se amesteca pana cand grisul se dezlipeste dupa marginile cratitei. Amestecati incontinuu sa nu se lipeasca. Cand este ca o mamaliga se da deoparte la racit...


La mixer, se pune acest gris cu 1 lingura de icre mare si se amesteca, adaugand treptat ulei, se mai pune si lapte ca sa se albeasca cate putin, lamaie la sfarsit si ceapa tocata marunt... (!!!! Icrele trebuie sa fie potrivite, nu moi, zeama!).


Se orneaza cu patrunjel!

Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Saramura de pastrav

Am copt pe plita ardei kapia, ardei gras si ardei iute iar pe gratar ceapa si rosiile . La sfarsit

0 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Macrou marinat

Am spalat macroul, l-am curatat si l-am asezat in tava impreuna cu o cana apa si ingredientele, mai

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu peste

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • chriss_Christine

    chriss_Christine (Bucatar sef):

    Au iesit superbe m-as bucura daca ar fi si alte retete pt icre noi

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    O reteta foarte buna. Mi-a iesit excelent. Am pus si niste magheran si oregano pentru aroma.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Beatrice Rotaru (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    Da, ies excelente!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Sunt foarte bune.

  • Fara foto

    iuliana grama , 12 septembrie 2008

    Daca adaugi si putin file de peste afumat ai cea mai gustoasa salata de icre.

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

181 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura mare de icre de biban sau altceva
  • ulei (mai mult de jumate de kg)
  • lamaie
  • lapte (jumate de kg)
  • 1 ceapa
  • 4 linguri gris
  • patrunjel pentru ornat...

Raporteaza reteta

Retete
de Beatrice Rotaru

Muffinsuri sau briose

Se pun toate ingredientele in mixer si se amesteca bine... Se ung formele de muffinsuri. Se pune

13 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Galusti cu prune

Fierbi cam juma kg de cartofi sau cati vrei, ii faci piure, amesteci cu 2 galbenusuri si 4-5 linguri

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Aperitiv cu dovlecel si vinete

Cureti ceapa, dovlecelul, vanata si rosia si le tai marunt. calesti ceapa, adaugi rosia, dovlecelul

10 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)

Da, ies excelente!

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem

18 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Somon si pastrav la cuptor

Somon si pastrav la cuptor

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae. Separat

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste