autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Icre ca la mama acasa (reteta mea)

Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 martie 2006

Ingrediente
1 lingura mare de icre de biban sau altceva, ulei (mai mult de jumate de kg), lamaie, lapte (jumate de kg), 1 ceapa, 4 linguri gris, patrunjel pentru ornat...

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

181 voturi

Mod de preparare

Se pune pe aragaz, jumate de kg lapte cu 4 linguri de gris si se amesteca pana cand grisul se dezlipeste dupa marginile cratitei. Amestecati incontinuu sa nu se lipeasca. Cand este ca o mamaliga se da deoparte la racit...


La mixer, se pune acest gris cu 1 lingura de icre mare si se amesteca, adaugand treptat ulei, se mai pune si lapte ca sa se albeasca cate putin, lamaie la sfarsit si ceapa tocata marunt... (!!!! Icrele trebuie sa fie potrivite, nu moi, zeama!).


Se orneaza cu patrunjel!

Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Sardina prajita, cu mamaliga si mujdei

Mincarea asta imi aduce aminte de mare, de concediile de pe litoral. Cind treceai pe linga o terasa

6 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Plachie de peste

Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie. Il taiem in doua bucati

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • chriss_Christine

    chriss_Christine (Bucatar sef):

    Au iesit superbe m-as bucura daca ar fi si alte retete pt icre noi

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    O reteta foarte buna. Mi-a iesit excelent. Am pus si niste magheran si oregano pentru aroma.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Beatrice Rotaru (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    Da, ies excelente!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Sunt foarte bune.

  • Fara foto

    iuliana grama , 12 septembrie 2008

    Daca adaugi si putin file de peste afumat ai cea mai gustoasa salata de icre.

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

181 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura mare de icre de biban sau altceva
  • ulei (mai mult de jumate de kg)
  • lamaie
  • lapte (jumate de kg)
  • 1 ceapa
  • 4 linguri gris
  • patrunjel pentru ornat...

Raporteaza reteta

Retete
de Beatrice Rotaru

Muffinsuri sau briose

Se pun toate ingredientele in mixer si se amesteca bine... Se ung formele de muffinsuri. Se pune

13 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Galusti cu prune

Fierbi cam juma kg de cartofi sau cati vrei, ii faci piure, amesteci cu 2 galbenusuri si 4-5 linguri

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Aperitiv cu dovlecel si vinete

Cureti ceapa, dovlecelul, vanata si rosia si le tai marunt. calesti ceapa, adaugi rosia, dovlecelul

10 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)

Da, ies excelente!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de peste

Saramura de peste

Pestele spalat,portionat,pudrat cu sare,se pune pe gratar impreuna cu rosia si ardeiii spalate;separat intr-un vas se pune apa,vegeta,sare,cimbru,rosia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora. Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste