autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

ICRE DE PESTE

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Icrele proaspete, fara sa se spele, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc. La congelator, se pot pastra in acest fel in punga timp indelungat. Icrele proaspete se pun intr-un castron, impreuna cu o lingurita zeama de lamiie sau 5-6 picaturi de otet sau o lingurita rasa de mustar, se bat bine cu furculita dupa care incepe turnarea untdelemnului, ca sa se lege. Nu se pune nici franzela, nici gris, deoarece le denatureaza gustul si aspectul. Substanta acra emulsioneaza rapid untdelemnul, evitind astfel separarea lui. Untdelemnul se toarna exact ca si la maioneza, din sticla cu dop subtire, batind incontinuu cu furculita. Cind devin prea tari, se adauga cite o lingurita cu apa rece, care le inmoaie, incorporindu-se mai bine untdelemnul. Substanta acra le albeste si le face mai pufoase. Treptat se adauga 4-5 linguri cu apa, care le inmoaie si le inmulteste .


Se poate pune si ceapa rasa fin, dupa gust. Salata se aseaza pe platou, se orneaza cu masline, cu raze subtiri din gogosari si cu felii de lamiie cu marginea crestata.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Eu le pregatesc astfel: Icrele de stiuca si de crap se prepara la fel.Doar la prepararea icrelor de stiuca trebuie sa pastrati 2-3 lingurite de icre si le adaugati in salata de icre de stiuca la sfarsit .Bobitele adaugate la sfarsit dau un aspect mult mai placut produsului final si sunt si sanatoase.De regula la o parte de icre se folosesc doua-trei parti de ulei. Mare atentie la cantitatea de ulei folosita.Nu se pune mult ulei deoarece icrele ies gretoase si uleiul ramane deasupra,da un aspect foarte urat si prinde gust de ranced. Ceapa trebuie taiata foarte marunt si se adauga dupa gust. Puteti folosi ulei presat la rece daca aveti,este mult mai sanatos(ulei de masline,samburi de struguri, porumb). Icrelele se spala,se curata de eventualele pielite,se sareaza daca sunt proaspete sau se mai desareaza daca sunt prea sarate . Se lasa la scurs pentru a se pierde surplusul de apa obtinut in urma sararii sau desararii. Icrele daca sunt pastrate la frigider se scot cel putin cu o ora inainte de preparare. Icrele se pun intr-un castron cu o lingurita sau doua de gris si se freaca bine pana se omogenizeaza,apoi se adauga treptat cate putin ulei,amestecand continuu si in acelasi sens pentru a evita taierea(exact ca la maioneza).Se adauga uleiul si zeama de lamaie pana se obtine consistenta dorita(ca o maioneza).Pentru o culoare frumoasa ,albicioasa si sa devina mult mai tari se toarna un pic de apa minerala. Se potriveste de sare si zeama de lamaie dupa gust.La sfarsit adaugati ceapa(taiata foarte marunt) dupa gust sau o puteti adauga in momentul servirii . Salata de icre odata finalizata,se aseaza intr-o salatiera ornandu-se cu bucatele de masline si se pastreaza la rece.Se pot servi pe paine prajita,biscuiti crocanti putin sarati,ardei gras,rosii.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toma Fratita , 06 ianuarie 2014

    o sa incerc sa vad ce ese

  • Fara foto

    Dorina Anheliuc , 01 decembrie 2013

    multumesc a fost delicios

  • Fara foto

    TOATE PINZELE SUS , 10 iulie 2010

    Ma enerveaza la disperare arhaismul "untdelemn". Pfffff....oare care o fi pluralul ?

    • Fara foto

      dorina pop , 23 august 2009

      Ma bucur ca am gasit o reteta pentru salata de icre. Sincer, mi-era groaza sa ma apuc de ea, pentru ca nu mai preparasem niciodata asa ceva. Dar mi-am luat inima in dinti si am pregatit-o si a iesit minunata. Astept in seara asta impresiile invitatilor. Multumesc!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      De obicei si eu le fac cu,,,cartof fiert. Ceapa razuita pun obligatoriu...altfel nu cred ca mi-ar place gustul !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Tare bine arata salata de icre!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Arata tare bine salata de icre!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      E interesanta reteta, si eu folosesc franzela, sau gris, la preparea icrelor.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 02 iunie 2008

      Totusi eu cred ca este necesar sa adaugi si paine sau gris

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

142 voturi

Ingrediente

  • 50 g icre
  • 1/4 kg untdelemn
  • 1-2 linguri de lamiie
  • 4-5 linguri apa
  • o lingurita rasa mustar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina - maria buterchi

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

cartofi frantuzesti

Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si ne curatati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

CIUPERCI CU MARAR

Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, 4-5 minute, cu o jumatate lingurita cu sare, la

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu legume

Toma Fratita

o sa incerc sa vad ce ese

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav A la Venitienne

Pastrav A la Venitienne

1.Amestecati untul cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozamarinul, cimbrul si usturoiul tocat pana obtineti un amestec omogen. 2.Umpleti

1 vot    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste