autor:

Cely Snijec

» » , Aperitive, Salate

Icre de scrumbie

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2012

Ingrediente
O lingura de icre, o jumatate de lamaie, 50 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Spalam icrele, le strecuram si le amestecam continuu pe baie de abur pana isi schimba culoarea(dureaza cam 3 minute)


Lasam sa se raceasca si mixam 2-3 minute cu cate o picatura de zeama de lamaie. adaugam cate 2-3 picaturi de ulei, alternativ cu picaturi de zeama de lamaie, mixand continuu pana obtinem o pasta alba pufoasa. Eu nu adaug gris sau paine muiata in apa (sau lapte),decat daca icrele sunt foarte sarate, sau daca dau semne sa se taie.


Servim pe felii de paine prajita sau nu, ornate cu rosii, masline, castraveti, dupa placere
Retete
Alte retete din Aperitive

Chiftelute din dovlecei si branza

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea.

12 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Tarta cu ton si mozzarella

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea. Incorporam faina treptat,

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Marian_Burghelea (Bucatar sef):

    Buna ideea. Multumesc! Eu am folosit cam 4 linguri icre scrumbie, 500 ml ulei si zeama de la o lamaie (aprox 80%). Icrele le-am desfacut in apa calduta (separat toate pojghitele in care se afla) si apoi strecurat prin tifon fin, le-am pus la baie de abur dar se pare ca nu are nici un efect daca au trecut deja prin apa calduta (s-au schimbat la culoare devenind un crem deschis). In plus eu am mai adaugat la final si 3 cepe mici taiate bob de orez Problema este ca la ce am facut eu, nu dureaza 45 min. ci aprox 2 ore, pentru a incorpora uleiul si zeama de lamaie si binenteles a lasa mixerul sa respire. Rezultatul- Nu se compara cu ceea ce este in magazin, nu sunt sarate, deloc gretoase, chiar putin acrisoare, aroma este net superioara etc

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciuchi Venus , 23 aprilie 2015

    TREBUE TESTAT CIND PRIND NISTE SCRUMBIE.....

  • Fara foto

    Ciuchi Venus , 23 aprilie 2015

    TREBUE TSTST CIND PRIND NISTE SCRUMBIE.....

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • O lingura de icre
  • o jumatate de lamaie
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi


Adauga reteta
Retete
din Salate diverse
Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna

Se curata gogosarii si se taie pestisori cat mai subtiri. Ceapa se taie julien foarte subtire iar sfecla se taie si ea pestisori. Separat

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Conserve si muraturi
Salata din piept de pui cu cartofi si maioneza

Salata din piept de pui cu cartofi si maioneza

Pieptul de pui l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu un praf de sare. Cand s-a fiert si racit ,l-am taiat cubulete. Cartofii curatati

3 voturi    0 comentarii
50 min
Salate diverse