autor:

Cely Snijec

» » , Aperitive, Salate

Icre de scrumbie

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2012

Ingrediente
O lingura de icre, o jumatate de lamaie, 50 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Spalam icrele, le strecuram si le amestecam continuu pe baie de abur pana isi schimba culoarea(dureaza cam 3 minute)


Lasam sa se raceasca si mixam 2-3 minute cu cate o picatura de zeama de lamaie. adaugam cate 2-3 picaturi de ulei, alternativ cu picaturi de zeama de lamaie, mixand continuu pana obtinem o pasta alba pufoasa. Eu nu adaug gris sau paine muiata in apa (sau lapte),decat daca icrele sunt foarte sarate, sau daca dau semne sa se taie.


Servim pe felii de paine prajita sau nu, ornate cu rosii, masline, castraveti, dupa placere
Retete
Alte retete din Aperitive

Melcisori de pizza cu foietaj

Lasam aluatul la decongelat. Dam branza pe razatoarea mare, apoi facem un sos amestecand intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Chifle cu legume si carnaciori

Intr-un vas punem apa la fiert. Cand fierbe apa adaugam legumele. Lasam sa fiarba cateva minute.

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Marian_Burghelea (Bucatar sef):

    Buna ideea. Multumesc! Eu am folosit cam 4 linguri icre scrumbie, 500 ml ulei si zeama de la o lamaie (aprox 80%). Icrele le-am desfacut in apa calduta (separat toate pojghitele in care se afla) si apoi strecurat prin tifon fin, le-am pus la baie de abur dar se pare ca nu are nici un efect daca au trecut deja prin apa calduta (s-au schimbat la culoare devenind un crem deschis). In plus eu am mai adaugat la final si 3 cepe mici taiate bob de orez Problema este ca la ce am facut eu, nu dureaza 45 min. ci aprox 2 ore, pentru a incorpora uleiul si zeama de lamaie si binenteles a lasa mixerul sa respire. Rezultatul- Nu se compara cu ceea ce este in magazin, nu sunt sarate, deloc gretoase, chiar putin acrisoare, aroma este net superioara etc

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciuchi Venus , 23 aprilie 2015

    TREBUE TESTAT CIND PRIND NISTE SCRUMBIE.....

  • Fara foto

    Ciuchi Venus , 23 aprilie 2015

    TREBUE TSTST CIND PRIND NISTE SCRUMBIE.....

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • O lingura de icre
  • o jumatate de lamaie
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Pastrav la cuptor

Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa

11 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

19 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete
din Salate diverse
Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri. Usturoiul curatat il dam prin presa. Verdeturile

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Salata cu piept de pui picant si inele crocante de ceapa rosie

Salata cu piept de pui picant si inele crocante de ceapa rosie

Intai se gatesc inelele de ceapa si pieptul de pui. Tai ceapa rondele si separi inelele. Inelele de ceapa se trec prin smantana condimentata

0 voturi    0 comentarii
40 min
Salate diverse