autor:

Cely Snijec

» » , Aperitive cu peste, Salate diverse

Icre de scrumbie

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spalam icrele, le strecuram si le amestecam continuu pe baie de abur pana isi schimba culoarea(dureaza cam 3 minute)


Lasam sa se raceasca si mixam 2-3 minute cu cate o picatura de zeama de lamaie. adaugam cate 2-3 picaturi de ulei, alternativ cu picaturi de zeama de lamaie, mixand continuu pana obtinem o pasta alba pufoasa. Eu nu adaug gris sau paine muiata in apa (sau lapte),decat daca icrele sunt foarte sarate, sau daca dau semne sa se taie.


Servim pe felii de paine prajita sau nu, ornate cu rosii, masline, castraveti, dupa placere

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Marian_Burghelea (Bucatar sef):

    Buna ideea. Multumesc! Eu am folosit cam 4 linguri icre scrumbie, 500 ml ulei si zeama de la o lamaie (aprox 80%). Icrele le-am desfacut in apa calduta (separat toate pojghitele in care se afla) si apoi strecurat prin tifon fin, le-am pus la baie de abur dar se pare ca nu are nici un efect daca au trecut deja prin apa calduta (s-au schimbat la culoare devenind un crem deschis). In plus eu am mai adaugat la final si 3 cepe mici taiate bob de orez Problema este ca la ce am facut eu, nu dureaza 45 min. ci aprox 2 ore, pentru a incorpora uleiul si zeama de lamaie si binenteles a lasa mixerul sa respire. Rezultatul- Nu se compara cu ceea ce este in magazin, nu sunt sarate, deloc gretoase, chiar putin acrisoare, aroma este net superioara etc

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • O lingura de icre
  • o jumatate de lamaie
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

7 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Salate diverse
Salata de varza cu ton

Salata de varza cu ton

Spalam varza, o scurgem si o tocam fideluta. Nu imi iese mie asa bine tocatul verzei fideluta, dar se mananca oricum. O frecam

3 voturi    0 comentarii
15 min
Salate diverse
Salata de ravioli cu branza si ton

Salata de ravioli cu branza si ton

Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand clocoteste punem ravioli, le lasam sa fiarba cat este necesar, apoi le scurgem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste