"Icre" din migdale

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
"Icre" din migdale

Ingrediente

  • 3 linguri de migdale hidratate si macinate
  • Migdalele se lasa peste noapte in apa sarata, deshidratate 12-24 de ore. In cazul in care nu sunt bine uscate, migdalele se rancezesc repede.
  • 2 linguri de zeama de lamaie sau dupa gust
  • o lingurita rasa de mustar dulce
  • 300 - 350 ml ulei ( eu am folosit ulei de rapita )
  • ceapa dupa gust ( eu am folosit ceapa verde) ( ceapa rosie tinuta inainte de a fi folosita 5-10 minute in apa da un gust si o aroma aparte)
  • o feliuta de paine inmuiata in apa rece (eu am folosit paine din faina de orez fara gluten)
  • sare de mare fina si piper alb dupa gust
  • o lingura de pesmet alb din comert sau facut in casa (uscati painea si o rasniti)

Mod de preparare

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender impreuna cu migdalele macinate, mustarul, sarea , piperul alb si zeama de lamaie. Se amesteca bine, apoi se adauga treptat uleiul si pesmetul pana se obtine o pasta cu consistenta tartinabila. La sfarsit se adauga ceapa tocata. Le-am servit pe lipii din faina neagra fara gluten (o pata de gust si de culoare minunata) alaturi de masline si castraveti. A fost delicios si sanatos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise