autor:

Varadi Silvia

» » Salate reci

Icre proaspete de crap

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2010

Ingrediente
250g icre, 400ml ulei vegetal, 1 ceapa mica, zeama de la o lamaie, Apa mineral, 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine, masline

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Icrele proaspete, sarate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sarii, se pun intr-un castron, impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie. bat bine cu furculita, ca sa se adune pielitele, care se vor indeparta, si ca sa se formeze un lichid mai gros prin spargerea unor boabe de icre. Numai in acel moment incepem adaugarea uleiului, ca la maioneza. E preferabil sa nu se puna miez de paine, ca sa nu le denatureze gustul(dare eu pun 2 felii de paine,asa mi se par mai putin grele,alegerea va apartine).


Se bat continuu cu mixerul, turnand cate putin ulei. Cand devin prea tari, se adauga cate o lingurita de apa mineral rece sau zeama de lamaie, care le albeste si le face spumoase (se adauga numai cat este necesar).In final le potrivim de gust,lamiae si eventual sare.


Se adauga ceapa tocata foarte fin.


Se servesc alaturi de masline.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • simha

    simha (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2014

    Multumesc abia astept sa le fac am cam 400 gr dintr-un crap foarte mare.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

    Ce dor imi este de o salata de icre. Le voi savura doar uitandu-ma la pozele tale, ca din alta parte nu am de unde sa i-au. Felicitari!*****

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    bune icrele eu nu pun paine imi place mai mult fara

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Foarte fine si prezentare apetisanta!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Super delicios!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 250g icre
  • 400ml ulei vegetal
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o lamaie
  • Apa mineral
  • 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine
  • masline

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

44 voturi    16 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

15 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

simha (Chef de cuisine)

Multumesc abia astept sa le fac am cam 400 gr dintr-un crap foarte mare.



Adauga reteta
Retete
din Salate reci
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

-Mai întâi se pregătesc coșulețele din bacon. Pentru acestea avem nevoie de 2 tăvi de brioșe. Se îmbracă cu

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu legume
Salata de andive cu oua

Salata de andive cu oua

În situația în care nu folosiți ouăle rămase de la Paște, se fierb mai întâi ouăle tari, se trec prin

1 vot    0 comentarii
20 min
Salate din oua