autor:

Varadi Silvia

» » Salate

Icre proaspete de crap

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2010

Ingrediente
250g icre, 400ml ulei vegetal, 1 ceapa mica, zeama de la o lamaie, Apa mineral, 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine, masline

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Icrele proaspete, sarate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sarii, se pun intr-un castron, impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie. bat bine cu furculita, ca sa se adune pielitele, care se vor indeparta, si ca sa se formeze un lichid mai gros prin spargerea unor boabe de icre. Numai in acel moment incepem adaugarea uleiului, ca la maioneza. E preferabil sa nu se puna miez de paine, ca sa nu le denatureze gustul(dare eu pun 2 felii de paine,asa mi se par mai putin grele,alegerea va apartine).


Se bat continuu cu mixerul, turnand cate putin ulei. Cand devin prea tari, se adauga cate o lingurita de apa mineral rece sau zeama de lamaie, care le albeste si le face spumoase (se adauga numai cat este necesar).In final le potrivim de gust,lamiae si eventual sare.


Se adauga ceapa tocata foarte fin.


Se servesc alaturi de masline.
Retete
Alte retete din Salate

Salata de fasole galbena cu maioneza

Curatam pastaile de fasole si le spalam. Intr-o oala punem apa si un praf de sare si cand incepe

5 voturi    0 comentarii
40h
Salate

Salata cu ridiche alba si telemea

Spalati, curatati si taiati fasii de ridiche alba cu ajutorul unui cutit economic (peeler); Adaugati

1 vot    0 comentarii
10 min
Salate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • simha

    simha (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2014

    Multumesc abia astept sa le fac am cam 400 gr dintr-un crap foarte mare.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

    Ce dor imi este de o salata de icre. Le voi savura doar uitandu-ma la pozele tale, ca din alta parte nu am de unde sa i-au. Felicitari!*****

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    bune icrele eu nu pun paine imi place mai mult fara

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Foarte fine si prezentare apetisanta!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Super delicios!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

11 voturi

Ingrediente

  • 250g icre
  • 400ml ulei vegetal
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o lamaie
  • Apa mineral
  • 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine
  • masline

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

45 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

15 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

simha (Chef de cuisine)

Multumesc abia astept sa le fac am cam 400 gr dintr-un crap foarte mare.



Adauga reteta
Retete
din Salate reci
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

-Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate
Icre de fasole

Icre de fasole

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive