autor:

Varadi Silvia

» » Salate

Icre proaspete de crap

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2010

Ingrediente
250g icre, 400ml ulei vegetal, 1 ceapa mica, zeama de la o lamaie, Apa mineral, 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine, masline

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Icrele proaspete, sarate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sarii, se pun intr-un castron, impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie. bat bine cu furculita, ca sa se adune pielitele, care se vor indeparta, si ca sa se formeze un lichid mai gros prin spargerea unor boabe de icre. Numai in acel moment incepem adaugarea uleiului, ca la maioneza. E preferabil sa nu se puna miez de paine, ca sa nu le denatureze gustul(dare eu pun 2 felii de paine,asa mi se par mai putin grele,alegerea va apartine).


Se bat continuu cu mixerul, turnand cate putin ulei. Cand devin prea tari, se adauga cate o lingurita de apa mineral rece sau zeama de lamaie, care le albeste si le face spumoase (se adauga numai cat este necesar).In final le potrivim de gust,lamiae si eventual sare.


Se adauga ceapa tocata foarte fin.


Se servesc alaturi de masline.
Retete
Alte retete din Salate

Salata de paste reci

Puneti pastele in apa fiarta cu sare si fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet; Scoateti-le

5 voturi    0 comentarii
15 min
Salate

Salata orientala de post

Spalam cartofii si ii punem sa fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem

3 voturi    2 comentarii
40 min
Salate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • simha

    simha (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2014

    Multumesc abia astept sa le fac am cam 400 gr dintr-un crap foarte mare.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

    Ce dor imi este de o salata de icre. Le voi savura doar uitandu-ma la pozele tale, ca din alta parte nu am de unde sa i-au. Felicitari!*****

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    bune icrele eu nu pun paine imi place mai mult fara

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Foarte fine si prezentare apetisanta!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Super delicios!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

11 voturi

Ingrediente

  • 250g icre
  • 400ml ulei vegetal
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o lamaie
  • Apa mineral
  • 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine
  • masline

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

45 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

15 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

simha (Chef de cuisine)

Multumesc abia astept sa le fac am cam 400 gr dintr-un crap foarte mare.



Adauga reteta
Retete
din Salate reci
Salata de vinete si ardei copt

Salata de vinete si ardei copt

Pentru inceput, vinetele si ardeiul rosu le stergem bine cu un prosop si le coacem in cuptor, plita sau gratar, dupa cum va este mai

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

-Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate