autor:

autor

» » Aperitive

Icre

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 lingura de icre sarate (preferabil de crap), o felie groasa de paine alba inmuiata in lapte sau apa minerala, 500-600 g de ulei, zeama de la o lamaie, 1 cescuta mica de apa minerala, 1 ceapa mica

Dificultate: Medie Timp: 30 min

108 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol preferabil de plastic se pun icrele si felia de paine inmuiata in lapte sau apa minerala si apoi scursa.


Se amesteca cu mixerul icrele cu felia de paine, apoi adaugam putin cate putin ulei amestecand cu mixerul la viteza maxima. Cand obtinem o pasta groasa care se ia pe paletele mixerului adaugam cateva picaturi de apa minerala si continuam sa amestecam.Adaugam cate putin ulei, amestecam, daca pasta devine iar foarte consistenta punem iar cateva picaturi de apa minerala. In momentul cand compozitia a inceput sa-si mareasca volumul alternam intre ulei si apa minerala si zeama de lamaie, in functie de cat de acre vrem sa fie icrele. La sfarsit, tinand cont de preferinta putem pune o ceapa mica taiata foarte marunt.

Retete
Alte retete din Aperitive

Salata de icre

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert ii lasam sa

11 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Icre rapid

Se pune icrele,lamia,sifonul se mixeazaciteva minute la turatie mica,apoi la mare adugindu-se uleiul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    loredana 19ani , 04 mai 2010

    au iesit foarte gustoase si pufoase va multumesc

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Sunt grozave icrele de casa.Eu nu pun paine nici gris si sunt foarte bune si pufoase.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

108 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura de icre sarate (preferabil de crap)
  • o felie groasa de paine alba inmuiata in lapte sau apa minerala
  • 500-600 g de ulei
  • zeama de la o lamaie
  • 1 cescuta mica de apa minerala
  • 1 ceapa mica

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Tarta cu ton si oua

Tarta cu ton si oua

Punem tonul intr-un bol,cu tot cu uleiul din conserva. Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pasta din masline negre

Pasta din masline negre

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie sau blender si se macina pana se obtine o pasta omogena. Se gusta pentru a verifica

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive