festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Aperitive cu peste

Icre

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol preferabil de plastic se pun icrele si felia de paine inmuiata in lapte sau apa minerala si apoi scursa.


Se amesteca cu mixerul icrele cu felia de paine, apoi adaugam putin cate putin ulei amestecand cu mixerul la viteza maxima. Cand obtinem o pasta groasa care se ia pe paletele mixerului adaugam cateva picaturi de apa minerala si continuam sa amestecam.Adaugam cate putin ulei, amestecam, daca pasta devine iar foarte consistenta punem iar cateva picaturi de apa minerala. In momentul cand compozitia a inceput sa-si mareasca volumul alternam intre ulei si apa minerala si zeama de lamaie, in functie de cat de acre vrem sa fie icrele. La sfarsit, tinand cont de preferinta putem pune o ceapa mica taiata foarte marunt.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    loredana 19ani , 04 mai 2010

    au iesit foarte gustoase si pufoase va multumesc

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Sunt grozave icrele de casa.Eu nu pun paine nici gris si sunt foarte bune si pufoase.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

108 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura de icre sarate (preferabil de crap)
  • o felie groasa de paine alba inmuiata in lapte sau apa minerala
  • 500-600 g de ulei
  • zeama de la o lamaie
  • 1 cescuta mica de apa minerala
  • 1 ceapa mica

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Scoici picante

Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul. Puneti apoi si scoicile si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Bruschette cu somon afumat, sparanghel si oua posate

Incalziti cuptorul la o temperatura joasa. Puneti o oala cu apa (cam cat o palma pe latime) la

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu peste

Cuburi aperitiv cu crema de branza si somon

Intr-o tava de chec asezam o folie alimentara in asa fel incat sa imbrace in totalitate peretii laterali

4 voturi    1 comentariu
nespecificat
Aperitive cu brinza

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Salata de ton cu amestec mexican de legume si maioneza de telina

Salata de ton cu amestec mexican de legume si maioneza de telina

Mai intai punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam legumele congelate si le lasam 10 minute sa

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu peste
Calamari a la romana

Calamari a la romana

Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze. Pregatim aluatul : -ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu peste