autor:

mirey

» » Torturi

Idee pentru tort in forma de carte

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul se taie in doua pe verticala,iar fiecare bucata in trei felii de blat pe orizontala.


Se umple cu crema la alegere,se apasa pe mijloc sa se dea forma de carte,se orneaza cu frisca, pune semnul de carte si se ,,scrie'' pe cele doua pagini dupa preferinta.Pe marginea libera de jur imprejurul tavii,am pus frisca(colorata galben-ca tava)si o banda de plasa argintie fiind coperta cartii. Plasa se apasa putin peste frisca sa stea bine.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

    felicitari forte frumos

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Multumesc frumos pentru aprecieri!

  • cheche

    cheche (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    arata fff bine...felicitari din toate punctele de vedere!

    • Fara foto

      ica (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      tortul tau e o opera de arta, o incintare pentru privire si cred ca si pentru paladar

    • Fara foto

      flori de piatra , 02 februarie 2010

      Felicitari! Nota 10!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      arata frumos tortul tau! Si eu am ornat un tort pt fata mea ,,carte pt o adolescenta''

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Tare bine mai arata...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      foarte frumos ti-a iesit tortul !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Tare frumos tortul tau.Cum ai procedat cu bomboanele sugus sa le poti da forma dorita?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • un blat dreptunghiular(20cm/30cm)
  • frisca pentru ornat
  • trandafiri(i-am facut din bomboane sugus)
  • ciocolata menaj (din care se fac diferite forme)
  • crema pentru umplut foile
  • un snur pentru semn de carte

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mirey

Compot de gutui

Se spala gutuile, se curata (nu de coaja), se taie felii sau cubulete, se pun in borcane (cam o gutuie

21 voturi    18 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Tort Denisa

Mod de preparare: Blat de cacao: Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa

7 voturi    2 comentarii
4h
Torturi

Dulceata de soc

Palariile de soc bine coapte,se spala si se aleg bobitele. Masuram cu o cana cat soc avem si punem

30 voturi    11 comentarii
1h
Conserve si muraturi

vio (Chef de cuisine)

felicitari forte frumos

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi