autor:

silviana maftei

» » Prajituri

indiene cu frisca

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bate albusul cu zaharul, se adauga galbenusele amestecate cu ulei si praf de copt, se amesteca albusul batut tare cu crema de galbenus.


Se toarna faina cernuta, se amesteca usor, se toarna cu un pos cu dui pe hartie de copt, se coc 10 min la temperatura 190 cuptor electric.


Se lasa la racit, apoi se scufunda intr-un sirop aromat pt 3 secunde.


Se glaseaza jumatate din capacele.


Pe celelalte capacele se pune frisca cu un pos cu sprit.


Se pun capacelele glasate deasupra si cu posul cu sprit se face o avelina pe fiecare indiana.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Calotescu Stefan , 10 iulie 2013

    aveti niste retete super bune.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 30 martie 2012

    Interesanta reteta pare usor de pregatit dar n-am inteles cum punem 7,5 oua vrei sa spui intre 5 si sapte oua sau e ceva neclar- si ce inseamna ciocolata ptr glasat-este ceva cumparat care are consistenta unei creme de ciocolata care se poate unge pe torta? Nu este clar asi dori sa ne dai lamuriri. Doresc sa incerc reteta dar astept lamuririle tale.Multumesc.

  • Fara foto

    elena dumitru (Bucatar) , 14 februarie 2012

    de unde pot lua ciocolata pt galasat? stie cineva?

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      muream dupa indiene in copilarie ;se salveaza ,dar am si eu aceiasi lamurire,praful de copt.Cit despre sirop cred ca e zahar ,apa si vanilie sau un suc de portocala sau lamiie

    • Fara foto

      paula , 25 martie 2010

      o reteta foarte buna dintre cele mai bune

    • Fara foto

      lulu , 09 ianuarie 2010

      cat praf de copt se pune de fapt?un plic si jumatate?

    • Fara foto

      gabriela , 01 decembrie 2009

      siropul aromat cum se face

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Trebuie sa incerc reteta. Am salvat-o.

    • Fara foto

      MARIA , 30 iulie 2009

      Cum 7,5 oua?

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

      7,5 oua? Pos cu dui? Avelina?....nu prea inteleg...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

46 voturi

Ingrediente

  • 7,5 oua
  • 200 g zahar
  • 325 g faina1 praf copt
  • 50 ml ulei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • ciocolata preparata pt glasat
  • 500 g frisca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de silviana maftei

chiftelute ca la mama

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, 4 linguri de apa 4 linguri de ulei si se inabuse pina

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

62 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorbita de porc a la grec

SE spumeaza oasele,se fierb In 2 linguri de ulei si 2 de apa se inabuse legumele In oala cu oasele

15 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Calotescu Stefan

aveti niste retete super bune.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa cu crema de branza

Negresa cu crema de branza

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Pentru aluat eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse