Inghetata de capsuni si vanilie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de capsuni si vanilie

Ingrediente

  • Inghetata de capsuni
  • • 350 gr capsuni, curatati si taiati in 3-4 parti
  • • 85 gr zahar
  • • 2 galbenusuri
  • • 280 ml frisca lichida
  • • zeama de lamaie, dupa gust
  • Inghetata de vanilie
  • • 250 ml lapte
  • • 250 gr frisca lichida
  • • esenta de vanilie
  • • 5 galbenusuri
  • • 125 gr zahar

Mod de preparare

1. Fa capsunii piure.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Pune frisca la fiert, dupa care amestec-o cu galbenusurile (toarna cate putina smantana in galbenusri, amestecand continuu).Toarna amestecul inapoi in cratita si gateste la foc mic timp de 4-5 minute, pana ce obti un amestec atat de gros incat sa acopere spatele unei linguri de lemn - nu lasa amestecul sa fiarba! Strecoara amestecul si lasa-l sa se raceasca.Adauga piureul de capsuni si putina zeama de lamaie, dupa gust.

2. Pentru inghetata de vanilie, pune laptele si frisca lichida la fiert.Dupa ce au fiert adauga esenta de vanilie si amesteca.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Amesteca laptele cu galbenusurile (toarna cate putin lapte in galbenusri, amestecand continuu).Toarna amestecul inapoi in cratita si gateste la foc mic timp de 4-5 minute, pana ce obti un amestec atat de gros incat sa acopere spatele unei linguri de lemn - nu lasa amestecul sa fiarba! Strecoara amestecul si lasa-l sa se raceasca.

3. Toarna cele 2 feluri de inghetata in cutii de plastic diferite si pune-le la congelator pentru 4 ore, amestecandu-le din ora in ora.Ia un vas de plastic mai mare si pune in el cate o lingura mare din cele 2 feluri de inghetata, alternand.Amesteca-le putin cu un cutit.Acopera vasul si pune inghetata la congelator pana ce devine solida.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise