autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri

Inghetata de capsuni si vanilie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2009

Ingrediente
Inghetata de capsuni, •350 gr capsuni, curatati si taiati in 3-4 parti, •85 gr zahar, •2 galbenusuri, •280 ml frisca lichida, •zeama de lamaie, dupa gust, Inghetata de vanilie, •250 ml lapte, •250 gr frisca lichida, •esenta de vanilie, •5 galbenusuri, •125 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Fa capsunii piure.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Pune frisca la fiert, dupa care amestec-o cu galbenusurile (toarna cate putina smantana in galbenusri, amestecand continuu).Toarna amestecul inapoi in cratita si gateste la foc mic timp de 4-5 minute, pana ce obti un amestec atat de gros incat sa acopere spatele unei linguri de lemn - nu lasa amestecul sa fiarba! Strecoara amestecul si lasa-l sa se raceasca.Adauga piureul de capsuni si putina zeama de lamaie, dupa gust.


2. Pentru inghetata de vanilie, pune laptele si frisca lichida la fiert.Dupa ce au fiert adauga esenta de vanilie si amesteca.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Amesteca laptele cu galbenusurile (toarna cate putin lapte in galbenusri, amestecand continuu).Toarna amestecul inapoi in cratita si gateste la foc mic timp de 4-5 minute, pana ce obti un amestec atat de gros incat sa acopere spatele unei linguri de lemn - nu lasa amestecul sa fiarba! Strecoara amestecul si lasa-l sa se raceasca.


3. Toarna cele 2 feluri de inghetata in cutii de plastic diferite si pune-le la congelator pentru 4 ore, amestecandu-le din ora in ora.Ia un vas de plastic mai mare si pune in el cate o lingura mare din cele 2 feluri de inghetata, alternand.Amesteca-le putin cu un cutit.Acopera vasul si pune inghetata la congelator pana ce devine solida.


Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

    Aromata si racoroasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 august 2012

    Ce arome! A mea inghetata este este cu vanilie multa si cacao.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    O bunatate !

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      La aceasta reteta am folosit cornete din comert :), dar stiu sa fac si eu cornete pentru inghetata, chiar am o reteta pe care poti sa o vezi, are si poze :D

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      In multe retete am vazut cornete la inghetata.Le cumperi,sau le faci?Arata nemaipomenit!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Arata minunat...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Ce super ţi-au ieşit căpşuneii ăia! Şi îngheţata, binenţeles.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • Inghetata de capsuni
  • •350 gr capsuni
  • curatati si taiati in 3-4 parti
  • •85 gr zahar
  • •2 galbenusuri
  • •280 ml frisca lichida
  • •zeama de lamaie
  • dupa gust
  • Inghetata de vanilie
  • •250 ml lapte
  • •250 gr frisca lichida
  • •esenta de vanilie
  • •5 galbenusuri
  • •125 gr zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dachman Laura

Briose cu mere acrisoare

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-o cratita pe foc

3 voturi    1 comentariu
40 min
Aluaturi si Foietaje

Fasole alba cu ceapa si rosii coapte

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se aseaza intr-un vas termorezistent 1 ceapa rosie taiata in sferturi

4 voturi    7 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

Cuiburi cu oua de Pasti

1. Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose. 2. Se imparte fideaua

6 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Aromata si racoroasa!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Foi cu crema de vanilie

Foi cu crema de vanilie

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și se frământă bine. Pe urmă împărțim coca in 6 părți și întindem

2 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte prins de casa care avea si zer) si

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje