Trebuie să știți că această înghețată are o aromă fantastică!
Să mai spun și de piersicile caramelizate fierbinți care alunecă pe înghețată? Să mai spun și de picăturile de caramel care topesc înghețata?
Toate asta într-o singură cupă!
Gălbenușurile se mixează cu zahărul până devin albe iar zahărul e topit. Laptele se pune la fiert , iar când e fierbinte se pune puțin câte puțin peste gălbenușuri și amestecați până sunteți sigure că zahărul e topit complet.Lăsați să se răcească. Smântâna se bate spumă. Dacă folosiți din cea vegetală atenție la zahărul adăugat, ținând cont de faptul că smântâna vegetală este deja dulce.
Să nu fie înghețata prea dulce.
După ce e spumă smântâna se pune puțin câte puțin peste gălbenușurile cu lapte care sunt răcite.
Piersicile se curăță de coajă și se macină într-un blender. Adăugați piureul de piersici peste compoziția făcută anterior.
Amestecați bine și puneți la congelator. Scoateți vasul din când în când și amestecați cu o lingură ca să spargeți floricelele de gheață. Pentru ca inghetata sa fie comblet inghetata are nevoie de cca 8-12 ore in congelator. Daca aveti masina de facut inghetata dureaza mai putin.
Piersicile caramelizate se fac așa: Se taie feliuțe piersicile. Într-o tigaie puneți puțin zahăr brun la topit. Când e topit se pun feliuțele de piersică și se întorc pe ambele părți.
Puneți înghețata în bol și deasupra lor se pun feluițe de piersică deja caramelizate, dar fierbinți!
Mai adăugați câteva picături de zahăr caramelizat și serviți imediat!
Poftă bună!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii