autor:

autor

» » Inghetate

Inghetata de vanilie

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
6 galbenusuri, ¼ litru lapte, 250 gr. frisca, 150 gr. zahar, vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 4h

102 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna putin cite putin laptele clocotit cu vanilia, amestecindu-se bine. Dupa ce s-a pus tot laptele si compozitia s-a racit, se adauga frisca batuta.


Se toarna in forma cu capac si se da la gheata 3-4 ore. Se rastoarna si se orneaza cu frisca.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    O bunatate!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

    Asta e adevarata. Am sa o incerc si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

4h

102 voturi

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • ¼ litru lapte
  • 250 gr. frisca
  • 150 gr. zahar
  • vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Inghetata de capsuni

Albusurile se bat spuma bine. Fructele, zaharul si albusurile se amesteca apoi, se desface laptele

56 voturi    1 comentariu
20 min
Inghetate

Piersici "Melba"

Apa, zaharul si batonul de vanilie se pun intr-un vas pe foc si se amesteca intruna pana ce s-a

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Inghetate

Inghetata de iaurt

Se amesteca iaurtul, care trebuie sa fie proaspat, cu zaharul, cu coaja rasa de lamiie si zeama acesteia.

151 voturi    1 comentariu
10 min
Inghetate

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Inghetate
Inghetata cu capsuni

Inghetata cu capsuni

Incepem, prin a turna smanatana, intr-un bol. Cu ajutorul unui mixer,o bate putin,apoi adaugam pe rand, lingurile cu zahar pudra. Mixam

1 vot    0 comentarii
4h 10 min
Inghetate
Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate pana se intareste. Albusurile se

2 voturi    2 comentarii
30 min
Inghetate