Dizolvam cubuletul de drojdie cu putina apa calda, adaugam doua linguri de faina si amestecam pana obtinem o maia pe care o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Punem faina cernuta intr-un vas. Adaugam apa calduta mierea, maiaua dospita, si praful de sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Cantitatea de faina poate fi variabila datorita tipului de faina folosit , daca vi se pare prea vartoasa mai adaugati putina apa, daca e prea moale mai adaugati faina.
Punem vasul intr-un loc cald si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in doua. Intindem o foaie iar deasupra presaram nuca macinata care a fost amestecata in prealabil cu zaharul.
Rulam si o asezam intr-o cratita rotunda tapetata cu hartie de copt. Lasam din nou la dospit cam 30 minute apoi ungem toata suprafata cu un sirop facut din apa cu zahar.
Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste frumos.Cand o scoatem din cuptor o ungem din nou cu siropul pentru a-i da un aspect frumos.
Si fiindca a mai ramas ceva aluat m-am jucat putin si i-am facut Alexandrei cateva cornuri cu gem.
Si o sectiune ca sa vedeti cat de pufoase sunt!
Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul caietulcuretete.com.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii