autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Islere

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 300 g faina, 300 g margarina, 150 g nuci sau alune (prajite si apoi macinate), 150 g zahar pudra, 1 ou, 1 varf de cutit bicarbonat (stins cu zeama de lamaie). Pentru crema: 100 g cacao sau ciocolata, 5 oua, 250 g zahar, 2-3 linguri nuci zdrobite (facultativ)., , Pentru glazura: 150 g zahar, 3 linguri de apa, 100 g unt, 2 linguri cacao.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat din toate ingredientele mentionate.


Se intinde pe planseta si cu un pahar de vin se taie cercuri.


Se coc la foc potrivit. Cand s-au racit, se lipesc doua cate doua cu crema.


Crema - Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o crema.


Se adauga cacao sau ciocolata inmuiata pe baie de aburi.


Se amesteca bine, dupa care se adauga albusurile batute spuma si, dupa gust, miezul de nuca zdrobit. Glazura - Se face un sirop gros din zahar si apa.


Se freaca bine untul, se adauga cacao si se oparesc cu siropul de zahar, frecand intruna, pana ce se omogenizeaza.


Se iau islerele lipite cate doua cu crema si se acopera cu glazura.


Se lasa sa se intareasca glazura cca 2-3 ore.

Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Islere cu gem

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine ca o spuma si isi deschide

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Portocalopita sau prajitura greceasca

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata.

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 300 g faina
  • 300 g margarina
  • 150 g nuci sau alune (prajite si apoi macinate)
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit bicarbonat (stins cu zeama de lamaie). Pentru crema: 100 g cacao sau ciocolata
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 2-3 linguri nuci zdrobite (facultativ).
  • Pentru glazura: 150 g zahar
  • 3 linguri de apa
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de George Florescu

Ciuperci umplute

Se spala ciupercile si li se scot piciorusele, care se taie feliute. Se curata usturoiul si ceapa

200 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

Prajitura cu mere (reteta bunicii)

Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul

142 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Brocoli cu ciuperci

250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi.

153 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Breton cu frisca si capsuni

Breton cu frisca si capsuni

Incalzim cuptorul la 180°. Batem margarina cu zahar oana se albeste. Adaugam oualele unul cate unul si smantana amestecam. Adagam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei

Amestecam oualele cu zahar si sare. Adaugam lapte si apa minerala si amestecam. Adaugam faina si vanilia si amestecam bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse