Iutata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Iutata

Ingrediente

  • 1/2 kg ardei iuti (daca gasiti de diferite culori e perfect)
  • 5 legaturi marar
  • 5 cepe potrivite
  • 1 ceasca zahar(nu cana mare de 250 dar nici mica, mica de cafea, ci una intre ele ca marime)
  • 2 cesti otet
  • jumatate de lingura sare mare

Mod de preparare

Ardeii ii spalam bine.

Le scoatem cotorul, (dar nu ii taiem pe jumatate, ci ii lasam intregi,doar acolo la capat umblam) si nu indepartam semintele toate, doar cele de langa cotor.

Ii taiem rondele subtirele.

Mararul il spalam si il scuturam de apa.

Indepartam cozile si il tocam marunt.

Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucatele micute.

Intr-un vas amestecam otetul cu zaharul si sarea.

Invartim bine pentru a se topi putin zaharul, dar nu de tot.

Peste acest amestec de otet punem toate legumele taiate si le lasam in acel vas pana a 2 a zi, dar il bagam in frigider (deci faceti acesta operatiune seara sau puteti face dimineata si o lasati pana seara sa stea).

Spalam borcanele cu apa calda si le lasam cu gura in jos la scurs.

A 2 a zi asezam iutzata in borcane cu tot cu zeama.

Le infiletam si le dam la rece.

Si uite asa aveti ceva picant pentru o ciorbica, tocanita dar facut in casa si gustoasa, parerea mea!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise