autor:

andreutza

» » Dulciuri diverse

Jeleu de portocale

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1) Se inmoaie gelatina in apa rece timp de 30 de minute, apoi se dizolva in apa clocoatita, in care adaugi cele doua lingurite de coaja rasa de portocala.


2)Se adauda zaharul, zeama de portocale si se amesteca.


3)Se pune aceasta compozitie in cupe , stroopite in prealabil cu apa rtece , se decorrezaza cu feli de portocale e proaspete si o frunza de menta.


Se lasa la rece pana in momentul serviri.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 20 g gelatina
  • 1 pahar zeama de portocale
  • 2 lg coaja rasa de portocala
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar apa calda
  • 2 lg apa rece
  • frunze de menta
  • total porti: 4 porti

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de andreutza

Tzatziki

Se curata usturoiul si se paseaza, iar castravetii se dau pe razatoare mare . Inainte de a se pune

1 vot    3 comentarii
20 min
Salate de legume

Orez cu lapte si portocale

Se spala orezul si se puna sa se unfle in suc de portocale. Se lasa 60 de minute. Se puna laptele

1 vot    2 comentarii
1h
Budinci

Budinca de orez

Se pune laptele la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul, orezul, coaja de lamaie taiata

1 vot    3 comentarii
1h
Budinci
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Churros cu crema de vanilie

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Cand apa clocoteste,

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu capsuni

Briose cu capsuni

Se pregateste intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca. Se poate face seara si se depozitateaza in frigider

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse