autor:

andreutza

» » Dulciuri diverse

Jeleu de portocale

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Ingrediente
20 g gelatina, 1 pahar zeama de portocale, 2 lg coaja rasa de portocala, 1 pahar zahar, 1 pahar apa calda, 2 lg apa rece, frunze de menta, , , total porti: 4 porti

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

1) Se inmoaie gelatina in apa rece timp de 30 de minute, apoi se dizolva in apa clocoatita, in care adaugi cele doua lingurite de coaja rasa de portocala.


2)Se adauda zaharul, zeama de portocale si se amesteca.


3)Se pune aceasta compozitie in cupe , stroopite in prealabil cu apa rtece , se decorrezaza cu feli de portocale e proaspete si o frunza de menta.


Se lasa la rece pana in momentul serviri.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Prajitura cu jeleu de portocale

1 Se prepara fiecare blat,pe rand,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Jeleu de portocale

Se storc bine portocalele mari. Se fierbe un sirop din zahar si 200 ml apa pana se topeste bine zaharul

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 20 g gelatina
  • 1 pahar zeama de portocale
  • 2 lg coaja rasa de portocala
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar apa calda
  • 2 lg apa rece
  • frunze de menta
  • total porti: 4 porti

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza

Tzatziki

Se curata usturoiul si se paseaza, iar castravetii se dau pe razatoare mare . Inainte de a se pune

1 vot    3 comentarii
20 min
Salate

Orez cu lapte si portocale

Se spala orezul si se puna sa se unfle in suc de portocale. Se lasa 60 de minute. Se puna laptele

1 vot    2 comentarii
1h
Budinci

Budinca de orez

Se pune laptele la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul, orezul, coaja de lamaie taiata

1 vot    3 comentarii
1h
Budinci


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Mosocoarna cu prune

Mosocoarna cu prune

Din faina, apa, sare drojdie + zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute. Intre timp curatam prunele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Minciunele (cirighele)

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje