autor:

Sidy

» » , Aperitive cu carne, Fripturi

Jumari din slanina de porc

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie bucatele slaninuta si se pune intr-o cratita sa se prajeasca. Invartim mereu cu o lingura de lemn pina se lasa prima cantitate de untura, apoi reducem focul si lasam slanina sa se topeasca bine.


Cand jumarile sunt coapte suficient se stinge focul si se scot jumarile din untura cu ajutorul unei spumiere.


Jumarile si untura se lasa sa se raceasca, apoi se pot servi.Jumarile se sareaza putin si untura rece se poate pune intr-un borcan.


Se serveste cu paine proaspata si o rosie gustoasa din gradina...


Pofta buna !

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurel Seulean , 21 septembrie 2013

    sunt groze jumarile ,daca au si un piculet ....de carnta pe ele!!!!!!!!!!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Bune,bune...

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

    Sidy dupa ani de zile de cand am plecat din tara am reusit sa fac si eu jumeri. Sunt foarte bune dar m-au daramat, nu mai sunt obisnuita cu atat grasime dar sunt extraordinar de bune. Am reusit sa taiem porc ai am facut de toate ca la mama acasa. Superb.... noroc ca am asigurare medicala:). Adevarul este ca asa faceam acasa la noi in Medias ptr fiecare craciun. Sarbatori fericite tuturor si nu uitati ca prea multa mancare nu e buna......ha e gustoasa!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      bune jumarile,mai ales cu varza!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Eniko sa sti ca nu se lipesc daca invarti la ele din cand in cand. Apoi isi dau drumul la grasime si nu mai trebuie invartit asa des...

    • Fara foto

      enik , 21 decembrie 2009

      o intrebare...cum faceti jumarile pana sa isi dea drumul? nu puneti apa ? ca ca altfel se lipesc de oala si incep sa se arda ..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Vin si eu, ca sunt innebunita dupa jumari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Cristina eu le tai marunt si atunci cand sunt coapte sunt si crocante...nu mai am ce stoarce din ele.... Te poftesc la o portie daca iti plac !

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Mie imi place sa storc jumarile sa nu fie asa grase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 700 g slanina de porc cu putina carne pe ea

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura Regina Maria

tava de 25 X 35 cm Pregatim blatul pentru care batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Medalioane de vitel cu ciuperci si chiftelute de cartofi

Portionam muschiul de vita in medalioane cam de 1 cm grosime. Intr-un bol amestecam uleiul cu cimbrul

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Miel cu rozmarin si timbale de cartofi

Facem o marinada din vin, ulei, zeama de lamaie, 2 catei usturoi, si rozmarin. O lingura de ulei

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Aurel Seulean

sunt groze jumarile ,daca au si un piculet ....de carnta pe ele!!!!!!!!!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Fripturi
Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere

Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere

Ungen rata cu sos de soia atat pe exterior cat si in interior apoi o condimentam cu sare,piper si cimbru.Pentru ca era destul de grasuta

0 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Fripturi
Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Se feliaza bucata de carne de vitel, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se aseaza in vasul de yena, uns in avans cu putin

1 vot    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi