autor:

Sidy

» » , Aperitive cu carne, Fripturi

Jumari din slanina de porc

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie bucatele slaninuta si se pune intr-o cratita sa se prajeasca. Invartim mereu cu o lingura de lemn pina se lasa prima cantitate de untura, apoi reducem focul si lasam slanina sa se topeasca bine.


Cand jumarile sunt coapte suficient se stinge focul si se scot jumarile din untura cu ajutorul unei spumiere.


Jumarile si untura se lasa sa se raceasca, apoi se pot servi.Jumarile se sareaza putin si untura rece se poate pune intr-un borcan.


Se serveste cu paine proaspata si o rosie gustoasa din gradina...


Pofta buna !

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurel Seulean , 21 septembrie 2013

    sunt groze jumarile ,daca au si un piculet ....de carnta pe ele!!!!!!!!!!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Bune,bune...

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

    Sidy dupa ani de zile de cand am plecat din tara am reusit sa fac si eu jumeri. Sunt foarte bune dar m-au daramat, nu mai sunt obisnuita cu atat grasime dar sunt extraordinar de bune. Am reusit sa taiem porc ai am facut de toate ca la mama acasa. Superb.... noroc ca am asigurare medicala:). Adevarul este ca asa faceam acasa la noi in Medias ptr fiecare craciun. Sarbatori fericite tuturor si nu uitati ca prea multa mancare nu e buna......ha e gustoasa!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      bune jumarile,mai ales cu varza!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Eniko sa sti ca nu se lipesc daca invarti la ele din cand in cand. Apoi isi dau drumul la grasime si nu mai trebuie invartit asa des...

    • Fara foto

      enik , 21 decembrie 2009

      o intrebare...cum faceti jumarile pana sa isi dea drumul? nu puneti apa ? ca ca altfel se lipesc de oala si incep sa se arda ..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Vin si eu, ca sunt innebunita dupa jumari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Cristina eu le tai marunt si atunci cand sunt coapte sunt si crocante...nu mai am ce stoarce din ele.... Te poftesc la o portie daca iti plac !

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Mie imi place sa storc jumarile sa nu fie asa grase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 700 g slanina de porc cu putina carne pe ea

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Frigarui de cartofi cu rozmarin

Fierbem cartofii in coaja de jumatate si ii lasam putin sa se raceasca. Ii decojim apoi. Crengutele

1 vot    1 comentariu
45 min
Aperitive cu legume

Salata orientala de post

Spalam cartofii si ii punem sa se fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

Omleta spaniola - Tortilla de patatas

Curatam cartofii , ii spalam , apoi ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Ii punem intr-un vas cu

1 vot    1 comentariu
50 min
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bune,bune...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Cosulete din muschiulet de porc afumat

Cosulete din muschiulet de porc afumat

Se fac 6 cosulete din aluminu, care se impatureste in patru sa fie mai gros. Se pun feliile de de muschiulet in juru aluminului

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase si poti combina mai multe arome

16 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi