autor:

Sidy

» » , Aperitive, Fripturi

Jumari din slanina de porc

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Ingrediente
700 g slanina de porc cu putina carne pe ea

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se taie bucatele slaninuta si se pune intr-o cratita sa se prajeasca. Invartim mereu cu o lingura de lemn pina se lasa prima cantitate de untura, apoi reducem focul si lasam slanina sa se topeasca bine.


Cand jumarile sunt coapte suficient se stinge focul si se scot jumarile din untura cu ajutorul unei spumiere.


Jumarile si untura se lasa sa se raceasca, apoi se pot servi.Jumarile se sareaza putin si untura rece se poate pune intr-un borcan.


Se serveste cu paine proaspata si o rosie gustoasa din gradina...


Pofta buna !
Se taie bucatele slaninuta si se pune intr-o cratita sa se prajeasca. Invartim mereu cu o lingura de lemn pina se lasa prima cantitate de untura, apoi
Retete
Alte retete din Aperitive

Chiftele de ton cu sos de iaurt

Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid. Apoi

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

2 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurel Seulean , 21 septembrie 2013

    sunt groze jumarile ,daca au si un piculet ....de carnta pe ele!!!!!!!!!!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Bune,bune...

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

    Sidy dupa ani de zile de cand am plecat din tara am reusit sa fac si eu jumeri. Sunt foarte bune dar m-au daramat, nu mai sunt obisnuita cu atat grasime dar sunt extraordinar de bune. Am reusit sa taiem porc ai am facut de toate ca la mama acasa. Superb.... noroc ca am asigurare medicala:). Adevarul este ca asa faceam acasa la noi in Medias ptr fiecare craciun. Sarbatori fericite tuturor si nu uitati ca prea multa mancare nu e buna......ha e gustoasa!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      bune jumarile,mai ales cu varza!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Eniko sa sti ca nu se lipesc daca invarti la ele din cand in cand. Apoi isi dau drumul la grasime si nu mai trebuie invartit asa des...

    • Fara foto

      enik , 21 decembrie 2009

      o intrebare...cum faceti jumarile pana sa isi dea drumul? nu puneti apa ? ca ca altfel se lipesc de oala si incep sa se arda ..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Vin si eu, ca sunt innebunita dupa jumari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Cristina eu le tai marunt si atunci cand sunt coapte sunt si crocante...nu mai am ce stoarce din ele.... Te poftesc la o portie daca iti plac !

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Mie imi place sa storc jumarile sa nu fie asa grase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 700 g slanina de porc cu putina carne pe ea

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Salata austriaca de peste

Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa. Conserva de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul,

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bune,bune...

Adauga reteta
Retete
din Fripturi
piept de porc umplut

piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi