Karidopasta bicolora

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Karidopasta bicolora

Ingrediente

  • 12 oua mari
  • 12 linguri rase de zahar
  • 4 linguri gris fin
  • 2 linguri gris mai gros
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • unt pentru uns tava
  • pesmet macinat
  • Pentru sirop:
  • 5 cani de zahar
  • 4 cani de apa
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri de coniac

Mod de preparare

Mixati galbenusurile cu zaharul timp de aproximativ 15 minute. Apoi adaugati coaja rasa de lamaie - portocala, zaharul vanilat si praful de copt. Separat, bateti albusurile spuma tare si le adaugati putin cate putin la galbenusuri. Impartiti compozitia in doua, adica in doua boluri diferite. Intr-una din jumatati adaugati grisul si in cealalta jumatate nuca impreuna cu scortisoara. Ungeti bine cu unt o tava (numarul 30 de preferinta) si presarati cu pesmetul macinat. Intindeti uniform compozitia cu nuca si deasupra ei intindeti frumos compozitia cu gris. Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti prajitura la foc potrivit timp de 20-25 de minute. Cat timp se coace prajitura, pregatiti siropul. Fierbeti zaharul cu apa si sucul de lamaie timp de 5 minute. La urma, adaugati si coniacul. Cand s-a copt prajitura, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. Apoi, o insiropati, adaugand siropul putin cate putin cu o lingura, peste tot. Dupa ce prajitura a absorbit tot siropul, o taiati in bucati patrate sau in romburi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise